FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JL: OSTOVIĆ: HFP NEMA DOVOLJNO DIONICA ZA POVRAT DUGA UMIROVLJENICIMA

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Potrebe fonda za povrat mirovinaznatno su veće od kapitala kojim raspolaže Hrvatski fond zaprivatizaciju, pa će vjerojatno dio dionica koje ima mirovinski fondbiti prenesen u fond za povrat mirovina, kazao je u današnjemJutarnjem listu predsjednik HFP-a Damir Ostović.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Potrebe fonda za povrat mirovina znatno su veće od kapitala kojim raspolaže Hrvatski fond za privatizaciju, pa će vjerojatno dio dionica koje ima mirovinski fond biti prenesen u fond za povrat mirovina, kazao je u današnjem Jutarnjem listu predsjednik HFP-a Damir Ostović.

Kaže i kako bi se ove godine od privatizacije moglo ukupno zaraditi oko 600 milijuna kuna. U državnom je proračunu, pak, planiran prihod od privatizacije u iznosu od 1,3 milijarde kuna.

No, pitanje je hoće li se u proračun sliti i tih 600 milijuna kuna jer to ovisi o tomu hoće li se taj novac koristiti za kompenzaciju u sporu s privatizacijskim investicijskim fondovima (PIF).

Spor s PIF-ovima, koji su prije nekoliko mjeseci blokirali račun HFP-a zbog dugovanja a nedavno ga privremeno deblokirali, trebao bi uskoro biti riješen.

"Ne možemo osigurati prijenos svih dionica koje fondovi traže, pa pripremamo nagodbu sa njima u obliku novog, četvrtog kruga kuponske privatizacije. Izabrat ćemo određenu listu dionica, a u taj proces ne bismo uvrstili samo PIF-ove, nego i pojedince koji su nakon kuponske privatizacije ostali bez svojih dionica jer su neke tvrtke otišle u stečaj", kazao je Ostović u intervjuu Jutarnjem listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙