FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: natječaji za Hotele Živogošće i Podgora

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju(HFP) objavio je danas u dnevnom tisku i na svojim web stranicamanatječaje za prodaju većinskih dioničkih paketa u dvije hotelske kućes Makarske rivijere - Hotela Živogošće i Hotela Podgora, s rokom zapodnošenje ponuda do 29. studenoga.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas u dnevnom tisku i na svojim web stranicama natječaje za prodaju većinskih dioničkih paketa u dvije hotelske kuće s Makarske rivijere - Hotela Živogošće i Hotela Podgora, s rokom za podnošenje ponuda do 29. studenoga.

Dionice tih hotelskih kuća bile su oglašene na prodaju i tijekom prošle godine, ali bez odaziva ponuditelja.

Sada se 90,15 posto ili 272.935 dionica Hotela Živogošće d.d. iz Živogošća nudi po početnoj cijeni od 31,11 milijuna kuna, a uz obvezu zadržavanja svih 98 zaposlenih na najmanje godinu dana. Od budućeg se kupca traži i da priloži pismo namjere ili neki drugi dokument kojim će jamčiti da će tu hotelsku kuću uvrstiti u neki od uglednih svjetskih hotelskih lanaca (brandova).

Isti uvjeti važe i za zainteresirane kupce 73,54 posto ili 269.344 dionica Hotela Podgora d.d. iz Podgore. Početna cijena za te dionice je nešto malo viša od 21 milijun kuna. U toj je tvrtki ukupno 135 zaposlenih.

Od budućih se kupaca dionica obje tvrtke traži i podmirenje svih obveza prema državnim vjerovnicima, izdavanje zamjenskih jamstava za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima, kao i odricanje od zahtjeva prema državi s osnova ratnih šteta.

Ukupne su obveze Hotela Živogošće, kako stoji u pozivu, krajem prošle godine iznosile 122,8 milijuna kuna, a Hotela Podgora 101 milijun kuna.

Osim plaćanja kupovne cijene za dionice i ispunjavanje navedenih uvjeta od ponuditelja se za obje tvrtke očekuje da dostavi program ulaganja, poslovni plan za narednih pet godina te da ponudi odgovarajuće instrumente osiguranja za izvršenje preuzetih obveza.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙