FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vukelić s dubrovačkim čelnicima o gospodarskoj situaciji

DUBROVNIK, 23. rujna 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva BrankoVukelić sa suradnicima danas je boravio u Dubrovniku i razgovarao sgradonačelnicom Dubravkom Šuicom i članovima Gradskog poglavarstva oaktualnoj gospodarskoj situaciji.
DUBROVNIK, 23. rujna 2004. (Hina) - Ministar gospodarstva Branko Vukelić sa suradnicima danas je boravio u Dubrovniku i razgovarao s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom i članovima Gradskog poglavarstva o aktualnoj gospodarskoj situaciji.

Ocijenio je kako je u Hrvatskoj velik problem brzina privatizacije hotelskih kuća, a tamo gdje je ona učinjena obnova ne ide zadovoljavajućom brzinom te će Hrvatski fond za privatizaciju, kako je najavio, uskoro zatražiti od vlasnika hotela očitovanje o tome što je do sada napravljeno po pitanju obnove.

Govoreći o poduzetničkim zonama, ministar gospodarstva naglasio je kako su upravo one preduvjet za uspješan razvoj poduzetništva, a Vlada i resorna ministarstva žele pomoći svugdje gdje za takve aktivnosti postoje mogućnosti.

Vukelić je najavio i otvaranje većeg broja kreditnih linija namijenjenih poduzetnicima naglasivši kako će se s bankama sklopiti ugovori koji će vrlo brzo rješavati zahtjeve za izdavanjem kredita i to u roku od 15 do mjesec dana.

Govoreći o gospodarskoj situaciji u Dubrovniku, gradonačelnica Šuica naglasila je kako je u najvažnijoj gospodarskoj grani turizmu ove godine postignut izuzetno dobar rezultat jer je 20 posto gostiju više nego prošle godine. Rekla je kako u Dubrovniku sada boravi 7500 gostiju, od kojih 7300 inozemnih, a u najboljem danu u kolovozu bilo ih je 12.500.

Kao jedan od problema Dubravka Šuica navela je nedostatak hotelskih ležajeva, kojih je prije rata bilo 15 tisuća, a danas ih je 7500. Ona je također izrazila nezadovoljstvo dinamikom obnove hotelskih kapaciteta koji su sada u privatnim rukama. Najavila je i osnivanje triju poduzetničkih zona na dubrovačkom području i to na predjelu Orašac, Komolac i Pobrežje, dodavši kako se trenutačno prikupljaju sredstava za izradu detaljnih urbanističkih planova.

Nakon Dubrovnika ministar Vukelić će, kako je najavljeno, posjetiti Metković gdje će razgovarati s tamošnjim gospodarstvenicima i obići tvrtku MGA d.o.o..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙