FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NAJVEĆA KRIZA TALIJANSKOG TURIZMA

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - More je u Hrvatskoj bolje, a cijene uTunisu i Egiptu povoljnije, Italija je postala skupa zemlja i turistijoj okreću leđa, piše rimski Il Messaggero u članku o početku radatalijanske Nacionalne konferencije o turizmu koja okuplja predstavniketurističkog sektora i regionalnih vlasti.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - More je u Hrvatskoj bolje, a cijene u Tunisu i Egiptu povoljnije, Italija je postala skupa zemlja i turisti joj okreću leđa, piše rimski Il Messaggero u članku o početku rada talijanske Nacionalne konferencije o turizmu koja okuplja predstavnike turističkog sektora i regionalnih vlasti.

"Turizam je u raspadu, ovakva se kriza možda još nikada nije vidjela: u tri ljetna mjeseca broj posjeta pao je za 3,4 posto a govori se o izgubljenih 800 milijuna eura", piše list i napominje da, ako se nešto ne poduzme, sektor koji predstavlja 10 posto brutto nacionalnog proizvoda Italije riskira "potonuti". "To je razlog zašto poduzetnici i udruge turističkog sektora s velikom pozornošću prate Nacionalnu konferenciju o turizmu koja počinje danas u Genovi", dodaje list.

"Svi traže istu stvar: jedinstvenu režiju za turizam, koja bi, više ili manje preuzela istu ulogu koju je prije imalo ukinuto ministarstvo, jer je nemoguće, prosvjeduju, da 20 regija donosi zakone o istom pitanju", piše list i navodi da se razmišlja o osnivanju novog tijela za promidžbu talijanskog turizma - Agencije za turizam koja bi imala ključnu ulogu u razvoju sektora.

"Recepte za izlazak iz krize imamo, ali ne uspijevamo naći stalnog sugovornika, tijelo koje bi održavalo odnose s tour-operatorima i drugim ministarstvima. 2005. neće biti bolja, oporavak je moguć možda 2006. no samo ako se krene pravim putem. Inače će se morati čekati 2010. za izlazak iz krize", izjavljuje Alberto Corti, glavni direktor ASTOI-a, udruge talijanskih turističkih operatora, prenosi list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙