FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: TALIJANSKI TURISTIČKI SEKTOR TRAŽI ODGOVORE ZA RJEŠAVANJE KRIZE

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Na talijanskoj Nacionalnojkonferenciji o turizmu, na kojoj su se u ponedjeljak u Genovi okupilipredstavnici središnje i regionalnih vlasti i predstavnici talijanskogturističkog sektora, nitko ne skriva da se talijanski turizam "našao uvrlo osjetljivom trenutku", prenosi agencija ANSA u ponedjeljak.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Na talijanskoj Nacionalnoj konferenciji o turizmu, na kojoj su se u ponedjeljak u Genovi okupili predstavnici središnje i regionalnih vlasti i predstavnici talijanskog turističkog sektora, nitko ne skriva da se talijanski turizam "našao u vrlo osjetljivom trenutku", prenosi agencija ANSA u ponedjeljak.

"Kriza je očita. Italija je u u deset godina pala s prvog na peto ili šesto mjesto na globalnoj turističkoj ljestvici", ocijenio je Sandro Biasotti, predsjednik skupštine regija Ligurija koji je, u ime talijanskih regija, predstavnicima vladi na skupu u Genovi iznio određene zahtjeve, prenosi agencija. "Jasno je da je potreban zaokret, potrebno je napraviti sustav i promicati Italiju u svijetu jedinstveno, po uzoru na Francusku, Španjolsku i Hrvatsku", rekao je Biasotti.

Po prijedlogu, s kojim su se složili gotovo svi subjekti talijanskog turizma, piše ANSA, trebalo bi ustanoviti novo nacionalno tijelo za turizam, nacionalnu agenciju koja bi vodila aktivnosti na nacionalnoj razini. Sudionici konferencije očekuju se da će možda već u utorak talijanski premijer Silvio Berlusconi u Genovi potvrditi najave o odluci vlade da odredi sredstva od 50 milijuna eura za preustroj ENIT-a, nacionalnog tijela za turizam, i ustanovljavanje glavne uprave za turizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙