FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VARAŽDINSKA BURZA: NA JAVNOJ DRAŽBI PROMET 8,38 MILIJUNA PRAVA

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - U drugom dijelu 34. javne dražbe zaprava održanom danas na Varaždinskoj burzi prodano je 16 udjela izportfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), dok ukupni promet uoba dijela dražbe iznosi 8,38 milijuna prava, priopćila je Varaždinskaburza.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - U drugom dijelu 34. javne dražbe za prava održanom danas na Varaždinskoj burzi prodano je 16 udjela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), dok ukupni promet u oba dijela dražbe iznosi 8,38 milijuna prava, priopćila je Varaždinska burza.

Najveći interes prema broju prijavljenih kupaca u drugom dijelu dražbe (4), ali i broju ponuda (53) iskazan za dionice Mlinara iz Križevaca koje su prodane po 274 posto višoj cijeni u odnosu na početnu, što je ujedno i najveći porast cijene.

Drugi najveći porast, od 101 posto, kao i drugi najveći broj ponuda (26) ostvarile su dionice Punta Skale iz Zadra.

Javna dražba održana je na temelju HFP-ova poziva na javnu dražbu za prodaju dionica i udjela iz portfelja HFP-a namijenjenih za pokriće kapitalnih izdataka Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Ministarstva pravosuđa.

Prvi dio dražbe održan je u ponedjeljak, a na njemu je prodano 13 udjela iz portfelja HFP-a pri čemu je ostvaren promet od 814 tisuća prava.

Ukupno su na javnoj dražbi bili ponuđeni udjeli u 57 dioničkih društava iz portfelja HFP-a, a trgovano je sa udjelima u 29 tvrtki. Ukupna vrijednost prodanih udjela prema inicijalnim cijenama je 7,53 milijuna kuna.

Najveći postotak u temeljnom kapitalu od 36,28 posto, prodan je kod tvrtke Luka Tranzit iz Osijeka.

Ovotjedna dražba za prava iz portfelja HFP-a bila je 26. u nizu dražbi na kojima se dionice i udjeli iz portfelja HFP-a prodaju s ciljem pokrića kapitalnih izdataka dvaju ministarstava. Društva su nuđena po početnoj cijeni od 25 posto od nominalne vrijednosti, a ona koja se uzastopno ponavljaju po početnoj cijeni od 10 posto od nominalne vrijednosti.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙