FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odabran pravni savjetnik za JPP u Sunčanom Hvaru

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Odvjetnici Natalija Perić, Luka Rimaci Ibrica Zulfikarpašić iz Zagreba pravni su savjetnici Hrvatskog fondaza privatizaciju (HFP) u vezi s formiranjem javno-privatnogpartnerstva (JPP) u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar, izvijestili su izHFP-a.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Odvjetnici Natalija Perić, Luka Rimac i Ibrica Zulfikarpašić iz Zagreba pravni su savjetnici Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) u vezi s formiranjem javno-privatnog partnerstva (JPP) u hotelskoj tvrtki Sunčani Hvar, izvijestili su iz HFP-a.

Ti su odvjetnici HFP-u predali zajedničku ponudu za pravnog savjetnika. Između ukupno pristiglih 14 ponuda odvjetničkih ureda i odvjetnika na natječaj HFP-a za taj posao (objavljen 16. kolovoza, ponude otvorene 25. kolovoza) Povjerenstvo HFP-a na jučerašnjoj je sjednici ponudu tih odvjetnika ocijenilo najpovoljnijom.

HFP je odlučio angažirati pravnog savjetnika kako bi se pristiglih sedam neobvezujućih ponuda za javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru mogle što kvalitetnije procijeniti, a cjelokupna transakcija što učinkovitije pravno i financijski strukturirati.

Sedam neobvezujućih ponuda, kao prva faza za osnivanje JPP-a u Sunčanom Hvaru, u HFP su stigle (i otvorene) po završetku natječaja za te ponude, 8. srpnja.

Na sjednici Upravnog odbora (UO) HFP-a 10. rujna pak odlučeno je da u drugi krug uđu neobvezujuće ponude svih sedam ponuditelja, od kojih je pet iz inozemstva, a dvije iz Hvatske.

Iz Hrvatske je neobvezujuću ponudu dostavio investicijski fond "Quaestus Private Eqiuty Partneri" (u ime sedam hrvatskih kompanija), te tvrtka "Zemljišta Dalmacije" iz Zagreba, iza koje stoji kapital i tvrtka "Land Concept International" iz Hong Konga. Ponude iz inozemstva dali su slovenske Terme Čatež, luksemburška tvrtka i lanac hotela "Orco Hotel Group", investicijsko-bankarska grupacija "Charles Street Securites" iz Londona zajedno sa "Cukierman and Co." iz Izraela, američka tvrtka "International Multidevelopment" iz države Maryland, te londonski fond "Credit Suisse First Boston (Europe)" u ime trećih osoba.

Prema predviđenoj dinamici, naznačenoj također na sjednici UO HFP-a 10. rujna, svim će tim ponuditeljima do 15. listopada biti omogućeno dubinsko snimanje poslovanja (due dilligence) Sunčanog Hvara.

Tada bi (15. listopada) UO HFP, a na prijedlog pravnog savjetnika, trebao prihvatiti i prijedlog (najbolje) pravne strukture JPP-a u Sunčanom Hvaru, koja će biti predložena za obvezujuće ponude.

Potom bi se od ponuditelja i zatražile obvezujuće ponude, za što je predviđen rok 25. listopad.

Prijedlog najbolje ponude kolegij HFP-a trebao bi donijeti 1. studenog, dok bi odluku o najboljoj ponudi UO HFP-a trebao donijeti 5. studenog.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙