FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9,30 SATI

ZAGREB, 18. rujna 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do9,30 sati.
ZAGREB, 18. rujna 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

PEKING

Jiang Zemin, bivši predsjednik Narodne Republike Kine i bivši generalni sekretar Komunističke partije, povukao se i s čela oružanih snaga, podnijevši ostavku na mjesto predsjednika Vojne komisije, izvješćuje u subotu The South China Morning Post iz Hong Konga. Pozivajući se na partijske izvore, novine izvješćuju da će se ostavka 78-godišnjeg Jianga objaviti u nedjelju, po završetku četverodnevnog zasjedanja Centralnog komiteta KP. Jiangov nasljednik na čelu države i partije, Hu Jintao, preuzet će i vodstvo nad vojskom. Ostavkom Jianga završit će se prva uredna predaja vlasti u povijesti NR Kine. U studenom 2002. Hu je preuzeo položaj generalnog sekretara KP, a u ožujku 2003. godine preuzeo je i funkciju predsjednika države.

BAQUBA

Devet osoba je ranjeno u subotu ujutro kada je minobacačka granata pala u samoj blizini tehničke škole u Baqubi, 60 kilometara sjeverno od Bagdada, doznaje se iz policijskih i bolničkih izvora. "Minobacačka granata je eksplodirala tik pred referadom srednje tehničke škole, kada su učenici čekali na objavu rezultata upisa pred početak nove školske godine", kazao je general Walid Khaled Abdelsalam, šef policije provincije Diyala. U gradskoj bolnici su potvrdili da su primili devet ranjenih, učenika i njihovih roditelja.

ABUJA

Pregovori pobunjenika i sudanske vlade o okončanju krize u Darfuru završili su u subotu u nigerijskom glavnom gradu Abuji bez rezultata, objavili su mediji. Pregovori su prekinuti nakon što su pobunjenici odbili potpisati sporazum po kojem bi humanitarne organizacije imale lakši pristup toj regiji na zapadu Sudana, prenosi BBC. Obrazložili su to nerješenim sigurnosnim pitanjima.

LJUBLJANA

Slovenska Izborna komisija objavila je u subotu liste kandidata za slovenske parlamentarne izbore koji će se održati 3. listopada. Za 90 zastupničkih mjesta u osam izbornih jedinica birači će se odlučivati između 1131 kandidata koje su istakle političke stranke i nestranačke udruge. Među kandidatima je 25,4 posto žena, a za ponovno kandidiranje odlučilo se 80 posto zastupnika koji su bili izabrani prije četiri godine. Prema ispitivanjima javnog mišljenja koje danas objavljuje slovenski tisak u blagoj prednosti su i dalje stranke lijevog centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙