FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 4.30 SATI

ZAGREB, 22. kolovoza 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4.30 sati.
ZAGREB, 22. kolovoza 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4.30 sati.

DUBAI

Irački zamjenik predsjednika Ibrahim al-Jaafari izjavio je u subotu za tv-mrežu al-Arabiya, da nema saznanja da Iran dostavlja oružje iračkom radikalnom šijitskom šefu Moqtadi al Sadru. "Nije mi poznato postojanje podrške Irana u oružju Moqtadi al Sadru", izjavio je Jaafari. U četvrtak je jedan visoki američki dužnosnik rekao da Washington ne isključuje mogućnost da milicije Moqtade al Sadra raspolažu oružjem iranskog porijekla, preciziravši da SAD nemaju nikakav formalni dokaz.

PARIZ

Dvojica francuskih novinara nestala su u Iraku, objavili su u nedjelju francuski mediji, navodeći da se radi o novinaru lista Le Figaro i njegovom kolegi s radija Radio France Internationale. Uredništva lista Le Figaro i radija Radio France Internationale nisu uspjeli stupiti u kontakt sa svojim novinarima od četvrtka navečer. Posebni izvjestitelji Georges Malbruno i Christian Chesnot stručnjaci su za Irak, a 2003. godine napisali su knjigu o svrgnutom iračkom čelniku Sadamu Huseinu.

RIM

Talijanski slobodni novinar Enzo Baldoni nestao je dok je pratio borbe u iračkom gradu Najafu a njegov vozač je navodno ubijen, priopćilo u subotu je talijansko ministarstvo vanjskih poslova. Baldoni, koji je radio za milanski list "Diario", se nije javio od četvrtka kada je bio u Najafu, priopćilo je ministarstvo uz napomenu da nema drugih pojedinosti o ovom slučaju. Talijanski Crveni križ je u svom priopćenju naveo da je prema šijitskim izvorima Baldonijev vozač ubijen u zasjedu nedaleko od Najafa a da je njegovo tijelo prebačeno u Bagdad. Crveni križ navodi da nema podataka gdje je Baldoni bio tijekom napada. M

BUDIMPEŠTA

Mađarska socijalistička stranka (MSZP), na vlasti, potvrdila je kandidature Petera Kissa i Ferenca Gyurcsanyja za mjesto premijera, izvijestili su u subotu navečer mađarski mediji. Na kongresu stranke u srijedu bit će odlučeno tko će od njih dvojice zamijeniti ministra u ostavci Petera Medgyessyja.

MOSKVA

Najmanje je sedam osoba poginulo u subotu kasno navečer u napadu na policijsku postaju u Groznom, glavnom gradu Čečenije, objavila je u nedjelju ruska novinska agencija Interfax. Prema Interfaxu, napadači su iz automobila otvorili vatru na policijsku postaju. Predsjednički izbori trebali bi se održati u Čečeniji 29. kolovoza. Mjesto predsjednika Čečenije prazno je otkakao je pro-ruski čečenski čelnik Ahmad Kadirov ubijen u atentatu izvršenom u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙