FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET U 9.30 SATI

ZAGREB, 21. kolovoza 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 9.30 sati: NAJAF BAQUBA, Irak BAGDAD/NASSIRIYAH LONDON
ZAGREB, 21. kolovoza 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 9.30 sati:

NAJAF

Pobunjeni šijiti, čini se, i dalje nadziru džamiju imama Alije u svetom šijitskom gradu Najafu, no još nije poznato gdje se nalazi njihov vođa Moqtada al-Sadr, javlja u subotu Reuters.

Gradom su rano ujutro odjeknule četiri glasne eksplozije nepoznata uzroka. Eksplozije su uslijedile nakon relativno mirne noći koju je sporadično prekidala samo buka američkih zrakoplova.

Očevici su kasno u petak kazali da militanti Mehdijeve vojske nadziru i uske uličice koje vode do džamije, iako je iračka vlada ranije objavila da je svetište zauzela bez otpora.

Policije u blizini džamije nema, a policajci u drugim dijelovima grada kazali su za CNN da džamiju ne nadziru.

BAQUBA, Irak

Dvoje iračkih civila poginulo je, a četvero je ozlijeđeno u subotu u eksploziji bombe u Baqubi, sjeverno od Bagdada, doznaje se iz bolničkih izvora.

Iz policijskih izvora doznaje se da su napadači željeli napasti američku ophodnju, no bomba je eksplodirala prerano.

BAGDAD/NASSIRIYAH

Dvojica američkih vojnika poginula su, a trojica su ozlijeđena u eksploziji bombe koja se dogodila u petak poslijepodne nedaleko od iračkog grada Samarre, stotinjak kilometara sjeverno od Bagdada, objavila je u subotu američka vojska.

Njihovom pogibijom broj američkih vojnika poginulih u akciji u Iraku porastao je na 710.

Osim toga, u eksploziji kamiona-cisterne s benzinom koja se dogodila u petak navečer u Nassiriyahu, na jugu Iraka, poginulo je četvero Iračana, a još četvero je ozlijeđeno.

Istraga je zaključila da je do eksplozije došlo nesretnim slučajem.

LONDON

Predstavnici British Airwaysa i sindikata potpisali su u subotu sporazum o povećanju plaća za više od 10.000 zemaljskog osoblja kompanije, spriječivši time 24-sati štrajk najavljen za idući vikend koji bi stvorio kaos na britanskim zračnim lukama.

BA, drugi zračni prijevoznik po veličini u Europi, i sindikati objavili su da je kompanija pristala na veće povećanje plaća, zahvaljujući čemu će radnici, retroaktivno od listopada 2003., tri godine dobivati 8,5 posto veće plaće te 1.000 funti bonusa koji će im biti isplaćivan od datuma potpisivanja sporazuma pa sve do rujna 2006.

Sindikati su stoga objavili da će otkazati planove za 24-satni štrajk, najavljen za idući vikend, čime su obradovali tisuće britanskih turista koji su strahovali od ponavljanja prošlogodišjih štrajkova kojima je bilo pogođeno više od 100.000 putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙