FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MLINARIĆ NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI U SLOVENIJI

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva unutarnjihposlova, predvođeno ministrom Marijanom Mlinarićem, sudjelovalo je uutorak na IV. Regionalnoj ministarskoj konferenciji o ilegalnimmigracijama i kriminalu povezanom s migracijama na Brdu kod Kranja,priopćeno je iz MUP-a.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, predvođeno ministrom Marijanom Mlinarićem, sudjelovalo je u utorak na IV. Regionalnoj ministarskoj konferenciji o ilegalnim migracijama i kriminalu povezanom s migracijama na Brdu kod Kranja, priopćeno je iz MUP-a.

Domaćini konferencije bili ministri unutarnjih poslova Republike Slovenije i Republike Austrije, Rade Bohinc i Ernst Strasser.

U radu konferencije, koja je prvi put održana u jednoj zemlji Europske unije, osim domaćina sudjelovala su i izaslanstva ministarstva unutarnjih poslova iz Italije, Nizozemske, Albanije, Turske, BiH, SCG, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske i Grčke, te predstavnici Pakta o stabilnosti, stoji u priopćenju.

Ministar Mlinarić je u svom izlaganju na konferenciji naglasio da je za Republiku Hrvatsku, kao zemlju koja teži što skorijem članstvu u Europskoj uniji, borba protiv ilegalnih migracija, koje su najčešće povezane s organiziranim kriminalom, jedna od najvažnijih zadaća. Hrvatska nastoji ostvariti što tješnju suradnju sa susjednim, ali i s drugim zemljama u tom smislu, pa je potpisano više bilateralnih sporazuma o readmisiji i drugih dokumenata koji podižu učinkovitost u razmjeni informacija.

Na kraju konferencije potpisana je zajednička izjava predstavnika 14 država europskog jugoistoka i Europske unije u kojoj se ističe odlučnost da se sprječavanjem ilegalnih migracija doprinese i borbi protiv organiziranog kriminala u zemljama tzv. "Balkanske rute".

Kako se dalje navodi, tijekom konferencije ministar Mlinarić i izaslanstvo MUP-a RH u kojem je bio i ravnatelj policije Ivica Franić, imali su više bilateralnih susreta. Tako je u razgovoru s austrijskim ministrom Ernstom Strasserom bilo riječi o skorašnjem posjetu hrvatskog izaslanstva Beču i suradnji dviju policija.

Veleposlanika kraljevine Nizozemske Jana Hennemana zanimala je prilagodbu hrvatske policije europskim standardima, a crnogorski ministar unutarnjih poslova Dragan Đurović izrazio je želju za uspješnijom suradnjom policija dviju zemalja, te predložio skorašnji susret na najvišoj razini, navodi se u priopćenju.

Tijekom odvojenog susreta s domaćinom, slovenskim ministrom unutarnjih poslova Radom Bohincom razgovaralo se o međusobnoj suradnji, osobito u svjetlu najnovijeg politiziranja pitanja granične crte u Piranskom zaljevu, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙