FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PREDIZBORNE IGRE S PITANJEM GRANICE UDALJIT ĆE SLOVENIJU OD IZLASKA NA OTVORENO MORE

ZAGREB,31. kolovoza(Hina) - Najnoviji verbalni duel slovenskih ihrvatskih političara oko "Badinterove" granice, koji je izazvao JožkoJoras, ne događa se baš u najpovoljnijem trenutku jer su pred vratimaparlamentarni izbori u Sloveniji, upozorava ljubljanski list"Dnevnik".
ZAGREB,31. kolovoza(Hina) - Najnoviji verbalni duel slovenskih i hrvatskih političara oko "Badinterove" granice, koji je izazvao Jožko Joras, ne događa se baš u najpovoljnijem trenutku jer su pred vratima parlamentarni izbori u Sloveniji, upozorava ljubljanski list "Dnevnik".

"Stvar je eskalirala do te točke da se postavlja pitanje nije li već riječ o teritorijalnom sporu", upozorava ljubljanski list, dodajući da "sve izglednija arbitraža prisiljava obje strane da radikaliziraju svoje obrambene pozicije".

Slovenija može ostvariti svoj "legitimni cilj" izlaska na otvoreno more posredstvom "europski inspirirane arbitraže" i pod uvjetom da se Hrvatska "odrekne jednostranom prisvajanju polovice Jadrana", ističe "Dnevnik".

Opasne predizborne igre s teritorijalnim sporom mogu u tom smislu samo udaljiti Sloveniju od cilja, drži list, upozoravajući pritom da su neke slovenske stranke iskoristile situaciju za jačanje svojih pozicija među biračima.

Ni službena politika nije sasvim čistih ruku kad je riječ o skandaloznom Jorasovom ponašanju zatvaranja međunarodnog prijelaza sa slovenske strane, ističe "Dnevnik", potkrepljujući svoje opažanje povlasticama i pozivima na kavu koje je Joras svojim "nezakonitom postupcima" izborio od ministara u Ropovoj vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙