FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NJEMAČKA POSREDUJE U SAVUDRIJSKOJ VALI?

ZAGREB,9. rujna(Hina) - Granično pitanje najteži je i najosjetljivijiproblem u odnosima između Slovenije i Hrvatske, a pojavljuju se ialuzije da Njemačka nudi posredničke uloge u tom sporu, pišeljubljansko "Delo".
ZAGREB,9. rujna(Hina) - Granično pitanje najteži je i najosjetljiviji problem u odnosima između Slovenije i Hrvatske, a pojavljuju se i aluzije da Njemačka nudi posredničke uloge u tom sporu, piše ljubljansko "Delo".

"Neregulirana granica najteže je i najosjetljivije pitanje između dviju država, a s obzirom na ono što se događalo zadnjih godina, to bi mogao riješiti samo nekakav deus ex machina iz antičke drame", napominje list.

Pomak sa sadašnjega statusa quo koji predstavlja stalnu tinjajuću opasnost moglo bi biti posredovanje uglednog stranca poput, recimo, bivšeg američkog ministra obrane Williama Perryja ili diplomacija neke od utjecajnih država s kojima i Ljubljana i Zagreb imaju uzorne odnose, sugerira "Delo".

"Zato po svoj prilici nisu bez zrna soli aluzije iz diplomatskih krugova da se za takvo posredništvo nudi Njemačka koja je imala veliku ulogu još u vrijeme osamostaljivanja Slovenije i Hrvatske", zaključuje ljubljanski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙