FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POMOĆNIK MINISTRA VP PRIMIO SLOVENSKOG VELEPOSLANIKA

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Pomoćnik ministra vanjskih poslovaRepublike Hrvatske Damir Kušen primio je u Zagrebu, na zahtjevhrvatske strane, veleposlanika Republike Slovenije u RepubliciHrvatskoj Andreja Bekeša i prenio mu izraze nezadovoljstva izabrinutosti zbog učestalih incidenata s hrvatskim ribaricama uSavudrijskoj vali u kojima se hrvatskim ribarima onemogućuje iliotežava obavljanje gospodarske djelatnosti, priopćilo je u petakMinistarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Pomoćnik ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Damir Kušen primio je u Zagrebu, na zahtjev hrvatske strane, veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Andreja Bekeša i prenio mu izraze nezadovoljstva i zabrinutosti zbog učestalih incidenata s hrvatskim ribaricama u Savudrijskoj vali u kojima se hrvatskim ribarima onemogućuje ili otežava obavljanje gospodarske djelatnosti, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova.

Pomoćnik ministra Kušen ocijenio je da djelovanje slovenske policije u pojedinim slučajevima nije u skladu s dogovorom graničnih policija dviju država te je pozvao slovensku stranu na zajedničko obraćanje Europskoj komisiji u pogledu daljnje primjene Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji u dijelu koji se odnosi na gospodarski ribolov.

Slovenija je pozvana i na zajedničko jačanje političkih i diplomatskih napora na prevladavanju napetosti, izbjegavanju incidenata i otklanjanju njihove politizacije, ističe se u priopćenju.

Hrvatska je strana pozvala slovenske vlasti na nastavak pregovora radi postizanja dogovora o optimalnom međunarodnopravnom instrumentariju za trajno rješenje pitanja razgraničenja na moru.

Vodeći se politikom dobrosusjedstva i uzimajući u obzir pozitivne stečevine ukupnih odnosa dviju zemalja, Republika Hrvatska će nastaviti pridonositi unapređenju uzajamnih odnosa i sporazumnom rješavanju otvorenih pitanja, dodaje se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙