FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LJUBLJANA ĆE ZA KORIDOR 10 A) TRAŽITI NOVAC IZ EUROPSKIH FONDOVA

ZAGREB,9. rujna(Hina) - Autocesta od Maribora do hrvatskog graničnogprijelaza Macelj ipak bi se mogla graditi prije 2013. godine ako zato budu osigurana sredstva iz europskih fondova, piše mariborska"Večer", pozivajući se na izjavu slovenskog ministra prometa MarkaPavlihe nakon susreta s gradonačelnikom Venecije Paolom Costom,predsjednikom Odbora za regionalnu politiku u Europskom parlamentu.
ZAGREB,9. rujna(Hina) - Autocesta od Maribora do hrvatskog graničnog prijelaza Macelj ipak bi se mogla graditi prije 2013. godine ako za to budu osigurana sredstva iz europskih fondova, piše mariborska "Večer", pozivajući se na izjavu slovenskog ministra prometa Marka Pavlihe nakon susreta s gradonačelnikom Venecije Paolom Costom, predsjednikom Odbora za regionalnu politiku u Europskom parlamentu.

"Pavliha je prvi put spomenuo da će Slovenija za gradnju Pyhrnske autoceste između Maribora i hrvatske granice pokušati dobiti europska sredstva", bilježi mariborski list, dodajući da Sloveniju na taj potez tjera povećani promet koji se na toj cesti s oznakom koridor 10 a) bilježi u turističkoj sezoni.

Do sada je Slovenija taj problem ostavljala na sporednom kolosijeku, za razliku od Hrvatske za koju je gradnja autoceste do Macelja prioritet, napominje "Večer".

Dio spomenute ceste, onaj između Slivnice i Ptuja ispunjava kriterije za dodjelu europskih sredstava, kako u pogledu roka gradnje, tako i zbog svog transgraničnog karaktera, tumači list, dodajući da će Slovenija morati izgraditi tu cestu u razumnom roku, te se u tom poslu povezati sa Hrvatskom i Austrijom, kao što se u gradnji cesta na petom paneuropskom koridoru povezala s Italijom i Madžarskom, napominje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙