FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 3. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 3. srpnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

LONDON - U polufinalnom dvoboju Wimbledonu hrvatski tenisač Mario Ančić je poražen od drugog nositelja Amerikanca Andyja Roddicka 4:6, 6:4, 5:7, 5:7, te će Amerikanac u nedjelju igrati finale sa Švicarcem Rogerom Federerom. Nakon 171 minute divovske borbe na terenu broj jedan, 20-godišnji Ančić je izgubio svoje prvo Grand Slam polufinale, ali ga je prema pokazanome mogao i dobiti. Odlučio je prekid zbog kiše, možda i nepotreban, kod 5:4 za Ančića u trećem setu koji je dekoncentrirao Splićanina, a "podigao" njegova protivnika. Iako je imao više as-servisa (13:11), winera (58:46), te manje dvostrukih pogrešaka (6:8), Ančić je izgubio dvoboj i zbog neuvjerljive igre na mreži jer je od 96 izlazaka na mrežu dobio tek 51, dijelom i zbog činjenice da je Roddick u većini slučajeva gađao izravno u našega tenisača.

KOPRIVNICA - Nogometaši Slaven Belupa u prvom dvoboju 2. kola Intertoto kupa pobijedili su u Koprivnici albansku Vllazniju 2:0 (1:0). Pogotke za "Farmaceute" postigli su Dodik (25) i Srpak (51). Naš drugi predstavnik u ovom natjecanju Kamen Ingrad poražen je u Moskvi od Spartaka 1:4 (0:1). Strijelci za rusku momčad bili su Samedov (34), Pogrebnjak (79) i Petković (84, 87-11m), dok je pogodak nade za Kamen postigao Šaranović u 85. minuti.

LISABON - Vezni igrač portugalske reprezentacije, Rui Costa (32) najavio je oproštaj od nacionalne vrste nakon Europskog prvenstva u Portugalu. "Želim otići kao pobjednik. Bez obzira hoću li zaigrati u finalu bit će to moj oproštaj od reprezentacije," kazao je igrač Milana, koji je do sada prikupio 93 nastupa. Više nastupa od njega imaju tek Fernando Couto (110) i Luis Figo (109).

"Nastup za reprezentaciju je svetinja i velika čast. Uvijek sam se rado odazivao pozivima, no vrijeme je za mlađe," dodao je Costa, koji je na EURO-u upisao tri nastupa i postigao dva pogotka.

TRIPOLI - Polufinalni dvoboji za svjetsko šahovsko prvenstvo nastavljeni su odigravanjem partija trećega kola. Azerbejdžanac Teimour Radjabov je remizirao s Britancem Michaelom Adamsom, pa uoči posljednje, četvrte partije Adams vodi s 2:1. U dvoboju između Uzbekistanca Rustama Kasimdžanova i Bugarina Veselina Topalova i treća partija završena je podjelom boda, pa je rezultat i dalje neodlučen 1,5:1,5.

LIEGE - Švicarac Fabian Cancellara (Fassa Bortolo) pobjednik je prologa 91. biciklističke utrke Tour de France. Cancellara je na 6.1 kilometara dugačkoj dionici u okolici belgijskog Liegea slavio s dvije sekunde prednosti ispred peterostrukog pobjednika Toura, Amerikanca Lancea Armstronga (US Postal). Treće mjesto osvojio je Španjolac Jose Ivan Gutierrez (Banesto), koji je zaostao sedam sekundi. U nedjelju je na rasporedu prva etepa, 202 kilometra dugačka dionica od Liega do Charleroia.

LONDON - Europska nogometna federacija (UEFA) najavila je ograničenje broja stranaca u klubovima od sezone 2005/06. Prema tom prijedlogu svaki klub bi mogao za sezonu prijaviti najviše 25 igrača, od kojih bi najmanje sedmorica morala dolaziti iz klupskih mlađih uzrasta. Na ovaj se potez krovna nogometna organizacija Starog kontinenta odlučila kako bi smanjila broj stranaca u klubovima.

MADRID - Vezni igrač nogometne reprezentacije Argentine, Esteban Cambiasso (23) napustio je redove Real Madrida i karijeru će nastaviti u milanskom Interu. "U Realu nisam dobio pravu priliku i više nisam želio čekati. Inter je jedan od najvećih klubova na svijetu i bit će veliki izazov igrati u Serie A," kazao je Cambiasso, koji j potpisao ugovor na četiri godine. Argentinac je na San Siro došao bez odštete jer mu je istekao ugovor s "Kraljevskim klubom". Prije dolaska u Europu, Cambiasso je igrao za Independiente i River Plate, a u dresu argentinske vrste prikupio je sedam nastupa.

LONDON - Ruskinja Maria Šarapova pobjednica je trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona. Mlada Ruskinja u finalnom je dvoboju pobijedila prvu nositeljicu Amerikanku Serenu Williams 6:1, 6:4. Šarapova je tako postala prva Ruskinja koja je slavila u All England Clubu, te druga Ruskinja koje je osvojila neki Grand Slam turnir. Prije nje to je uspjelo Anastasiji Miškini prije mjesec dana u Roland Garrosu. Šarapova je i druga najmlađa pobjednica jednog od četiri najveća turnira u Open eri. Do trijumfa na londonskoj travi došla je sa 17 godina, dok je Švicarka Martina Higis 1997. godine slavila sa 16 godina. "Još uvijek ne vjerujem. Presretna sam, o ovom trenutku sam sanjala cijeli život," kazala je Ruskinja, koja je posve dominirala u meču i u svom prvom velikom finalu došla do pobjede nakon 73 minute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙