FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 9. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30sati
ZAGREB, 9. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

ZAGREB - Svjetski nogometni prvak, Brazil i dalje se nalaze na prvom mjestu ljestvice Međunarodne nogometne federacije (FIFA), dok je Hrvatska napredovala za pet mjesta i sada zauzima 20. poziciju. Selecao se nalazi u vodstvu sa 842 boda, drugi je europski prvak Francuska (812), a treće mjesto zauzima Španjolska (785). Meksiko je napredovao za dvije pozicije i sada je četvrti (735), dok je Argentina peta (733). Hrvatska reprezentacija je skočila za pet mjesta i sada se nalazi na 20. poziciji sa 662 boda.

RIM - Talijanska policija uhitila je u Rimu 16 ultraša, nasilnih navijača, kako bi ih spriječila u namjeri da odu na Europsko nogometno prvenstvu u Portugal, gdje su, navodno, namjeravali s nasilnicima iz drugih zemalja stvarati nerede, piše danas "Corriere della Sera". Njihovu uhićenje potpisao je sudac za preliminarnu istragu Renato Croce, a riječ je o huliganima, navijačima "Rome" i "Lazia" koji su spriječili nastavak utakmice dva rimska kluba 21. ožujka i kada je u neredima ozlijeđeno 165 policajaca i počinjena šteta na i oko Olimpijskog stadiona od 180 tisuća eura. Još dvojcu huligana, osim 16 uhićenih, policija nije uspjela pronaći.

LOS ANGELES - U drugom dvoboju finala doigravanja NBA lige Kobe Bryant je spasio Los Angeles Lakerse drugog poraza od Detroit Pistonsa. Lakersi su slavili u Staples Centru u produžetku 99:91 i tako izjednačili rezultat na 1:1. Bryant je postigao 33 koša, no što je još važnije ubacio je tricu 2.1 sekunde prije kraja utakmice i izborio produžetak, a potom u dodatnom vremenu postigao još četiri koša. Odličan je bio i Shaquille O'Neal, koji je postigao 29 koševa, ostali nitko više od deset. Pistone su predvodili Chauncey Billups (27) i Richard Hamilton (26). Treća utakmica igra se u Detroitu u četvrtak.

BRATISLAVA - Treću godinu uzastopce Žilina je osvojila naslov slovačkog nogometnog prvaka. Ove sezone odluka o prvom mjestu razriješena je u posljednjem kolu u kojem je Žilina remizirala protiv Dubnice, dok je njezin jedini konkurent za naslov Dukla iz Banske Bystrice usprkos visokoj pobjedi protiv Puchova (4:0) osvojila drugo mjesto.

NEW YORK - Nastup svjetskog rekordera na 100 metara Tima Montgomerya na Olimpijskim igrama u Ateni došao je pod znak pitanja nakon što je američki atletičar dobio pismo u kojem ga Američka antidopinška agencija (USADA) sumnjiči za uzimanje nedozvoljenih stimulansa. Takvu obavijest, prema pisanju američke novinske agencije AP, dobili su i osvajač srebrne medalje na 400 metara na OI u Sydneyu Alvin Harrison, dvostruka olimpijska pobjednica u štafeti (400m) Christye Gaines, te dvoranska svjetska prvakinja na 200 metara, Michelle Collins.

BERLIN - Europska nogometna federacija (UEFA) odredila je tri kluba s ljestvice Fair playa koji će iduće sezone nastupati u Kupu UEFA. Prvo mjesto na ljestvici fair playa osvojili su Šveđani, pa će u Kup UEFA Oesters. Imena preostala dva kluba dobivena su nakon ždrijeba, u kojem su najviše sreće imali Armenci (MIKA) i Ukrajinci. Ukrajinski predstavnik bit će poznat 19. lipnja kada završava njihovo prvenstvo. Među kandidatima za Kup UEFA bili su klubovi iz devet država - Danske, Norveške, Engleske, Njemačke, Irske, Finske, Španjolske, Albanije i Islanda.

ALMATY - Kazahstanska Vlada je najavila kako će svakog svog sportaša koji na Olimpijskim igrama u Ateni osvoji zlatnu medalju nagraditi sa 100.000 dolara. Za srebrnu medalju nagrada je 50.000 dolara, dok je treće mjesto vrijedno 30.000 američkih dolara. Kazahstan, zemlja u središnjoj Aziji, na OI u Grčku poslat će 120 sportaša, koji će nastupiti u 19 sportova. Najviše izgleda za osvajanje odličja imaju biciklisti, hrvači i boksači. Među glavnim kandidatima za zlatnu medalju su biciklist Aleksander Vinokurov, hrvač grčko-rimskim stilom Aset Imanbajev te boksači Galib Jafarov (do 57 kg) i Genadij Golovkin (do 75 kg). Na prošlim OI u Sydneyu kazahstanski sportaši osvojili su tri zlatne medalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙