FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 24. lipnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 24. lipnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

LISABON - U susretu posljednjeg, 3.kola D skupine EURA 2004 u Lisabonu su nogometaši Češke svladali Njemačku 2:1 (1:1). Pred 52.000 gledatelja na stadionu Alvalade sudio je Norvežanin Hauge. Strijelci: 1:0 Michael Ballack (21), 1:1 Marek Heinz (30), 1:2 Milan Baroš (77).

BRAGA - U susretu posljednjeg, 3. kola D skupine EURA 2004 u Bragi su nogometaši Nizozemske pobijedili Latviju 3:0 (2:0). Pred 25.000 gledatelja na stadionu Municipal sudio je Danac Nielsen. Strijelci: 1:0 Ruud van Nistelrooy (27-11m), 2:0 Ruud van Nistelrooy (35), 3:0 Roy Makaay (84).

ALMANCIL - Izbornik nogometne reprezentacije Njemačke Rudi Voeller (44) podnio je ostavku dan nakon poraza od Češke. Voeller je preuzeo mjesto njemačkog izbornika nakon kraha "elfa" na EURU 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, prije dvije godine na SP u Japanu i Južnoj Koreji odveo je Njemačku do finala, ali u Portugalu je u tri utakmice u skupini osvojio tek dva boda neodlučenim ishodima protiv Nizozemske i Latvije, što uz poraz od Češke nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale. kao glavni akndidat za Voellerova nasljednika navodi se donedavni trener Bayerna iz Muenchena Ottmar Hitzfeld.

MADRID - Nakon najave španjolskog izbornika Inakija Saeza da će ipak podnijeti ostavku na svoju dužnosti iako ga ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom (RFEF) veže do 2006. godine, predsjednik RFEF-a Angel Maria Villar sazvao je sastanak Izvršnog odbora na kojemu će se "analizirati situacija". Očekuje se da će Villar prihvatiti Saezovu ostavku. Mediji su već počeli špekulirati s imenima stručnjaka koji bi mogli naslijediti Saeza na klupi Španjolske. Kao glavni kandidati spominju se Luis Fernandez, koji je prošle sezone spasio Espanyol ispadanja, ali se potom razišao s klubom zbog financijskih potraživanja, zatim Victor Fernandez, pobjednik Kupa pobjednika kupova sa Zaragozom 1995. godine, kojemu je istekao ugovor s Betisom, te legendarni veznjak madridskog Reala i španjolske reprezentacije Michel Gonzalez, kojemu bi, u slučaju da bude izabran, ovo bio prvi trenerski posao.

MILANO - Zvižduci negodovanja, posprdni transparenti, pa čak i jedno jaje koje je prema njima bacio neki gnjevni navijač, dočekali su talijanske nogometne reprezentativce po povratku sa EURA u Portugalu. Oko 400 razočaranih i gnjevnih navijača dočekalo je "azzurre" u milanskoj zračnoj luci u srijedu navečer, te njihov dolazak popratilo uobičajenom talijanskom parolom "Idite raditi". Iako je Alessandro Nesta, jedan od rijetkih talijanskih reprezentativaca koji je svojom igrom na EURU zadovoljio, inzistirao da igrači stojički otrpe uvrede i prođu pored okupljenih navijača, osiguranje je nakon bačenog jajeta odlučilo igrače povesti kroz sporedni izlaz. Navijači su posebno "nabrušeni" bili na razočaravajuće napadače Christiana Vierija i Alessandra Del Piera. Šest igrača Rome i Lazija u Milanu su presjeli u avion za Rim, gdje ih je dočekalo 100-tinjak navijača. I dok je Francesco Totti doživio uvrede zbog suspenzije koju je zaradio pljuvanjem protivnika u prvoj utakmici protiv Danske, Antonio Cassano, strijelac dva pogotka za reprezentaciju, dobio je cvijeće od dviju obožavateljica.

BUENOS AIRES - Nogometaši argentinskog Boca Juniorsa i kolumbijskog Once Caladasa igrali su u prvoj utakmici finala Copa Libertadores u Buenos Airesu bez pogodaka 0-0. Uzvratni dvoboj igra se 1. srpnja u kolumbijskom gradu Manizalesu gdje će igrači Once Caladasa pokušati postati tek druga kolumbijska momčad koja je osvojila Copa Libertadores. Do sada to je uspjelo tek Atletico Nacionalu 1989. godine.

TRIPOLI - Naš najbolji velemajstor Zdenko Kožul, koji je trenutačno 69. na svjetskoj ranglisti, na pragu je senzacionalnog uspjeha. U prvoj partiji 3. kola Svjetskoga prvenstva kao crni je poslije iznimno hrabre, odlične taktičke igre, svladao ruskog velemajstora Sergeja Rublevskog i stekao realne izglede za plasman među 16 najboljih svjetskih igrača. U sutrašnjem uzvratnom susretu dostatan mu je i remi za plasman u osminu finala!

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙