FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 2. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 2. srpnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

LONDON/ZAGREB - Polufinalni dvoboj turnira tenisača u Wimbledonu između Marija Ančića i drugog nositelja Amerikanca Andyja Roddicka prekinut je zbog kiše pri vodstvu Amerikanca 6-4, 4-3 i 30-40 na njegov servis. Kiša je u petak pokvarila kompletan program odigravanja mečeva u Wimbledonu. Zbog nekoliko kišnih prekida tijekom poslijepodneva koji nisu dozvoljavali normalno odvijanje igre, do 19 sati po hrvatskom vremenu odigrano je samo pet igara u prvom polufinalu između Švicarca Federera i Francuza Grosjeana. Kako je bilo predviđeno da Ančić i Roddick zaigraju na centralnom terenu tek po završetku dvoboja Federer - Grosjean, bilo je jasno da u tom slučaju nema izgleda da oba polufinalna dvoboja završe tijekom dana, te je susret Ančića i Roddicka prebačen na teren broj 1. Ipak, uspjeli su na terenu provesti tek oko sat i 15 minuta prije no što ih je kiša potjerala s igrališta, te nije poznato hoće li se danas više igrati u Wimbledonu.

Inače, u drugom polufinalu Federer vodi protiv Grosjeana sa 6-2, 6-3, 4-3.

ZAGREB - Sportski novinari Hrvatske obilježili su 2. srpnja, Svjetski dan sportskih novinara svojim redovnim godišnjim Saborom na kojem su Žarku Susiću i Vilku Lunceru uručena priznanja za 70, odnosno 50 godina rada u sportskom novinarstvu. Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec napravio je i prigodan film o 80 godina Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS), te je u prigodnom govoru naglasio da se HZSN u proteklih godinu dana zalagao za očuvanje digniteta profesije sportskih novinara, te uvijek reagirao kada su napadnuti sportski novinari bez obzira jesu li članovi HZSN-a ili ne. Prigodna priznanja uručena su i predstavnicima Hrvatskog olimpijskog odbora i Zagrebačkog sportskog saveza, te sponzorima koji su pomogli u radu HZSN-a. Glavni tajnik HZSN-a Marin Šarec istaknuo je da je u HZSN trenutačno učlanjeno 167 sportskih novinara od kojih 96 imaju iskaznicu AIPS-a. Po njegovim riječima želja je čelništva HZSN-a da do kraja ove godine dostigne brojku od 200 članova, a posebno je istaknuo važnost AIPS iskaznice bez koje se ubuduće neće moći dobiti akreditacija za velike međunarodne sportske priredbe.

ATENA - Neočekivani veliki uspjeh grčke nogometne reprezentacije koja se plasirala u finale EURA u Portugalu uvertira je u vrlo uspješne Olimpijske igre koje će se održati u Ateni (13. - 29. kolovoza), uvjereni su organizatori.

"Igrači i trener pokazali su se najboljim veleposlanicima Igara. Njihov uspjeh u Portugalu svijetu je poslao sliku Grčke ujedinjene momčadskim duhom, Grčke koja se ne boji poteškoća, Grčke koja pobjeđuje", stoji u pisanoj izjavi predsjednice Organizacijskog odbora Igara Gianne Angelopoulos-Daskalaki.

Organizatori Igara nalaze se pod jakim kritikama zbog kašnjenja radova na olimpijskim objektima.

LONDON - Sportaši iz Južne i Sjeverne Koreje u svečanom će mimohodu prilikom otvaranja Olimpijskih igara u Ateni 13. kolovoza izaći na stadion pod istom zastavom, kao što je to bio slučaj i prije četiri godine u Sydneyu.

"Izlazak sportaša iz Koreje pod istom zastavom bit će jedan od najvažnijih trenutaka svečanosti otvaranja. Ta gesta pokazuje kako sport ujedinjava, te promovira mir", rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge.

LISABON - Napadač nizozemske nogometne reprezentacije Ruud van Nistelrooij kažnjen je sa zabranom nastupa na dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine zbog verbalnog napada na suca Andersa Friska po završetku polufinalnog dvoboja na EURU protiv Portugala.

PARIZ - Bivši proslavljeni francuski reprezentativci Laurent Blanc (38) i Jean Tigana (48) glavni su kandidati za preuzimanje mjesta izbornika francuske reprezentacije nakon odlaska Jacquesa Santinija koji je odlučio karijeru nastaviti na klupi engleskog Tottenham Hotspura.

"Predsjednik FFF-a Claude Simonet i predsjednik francuske nogometne lige Frederic Thiriez su me pitali jesam li zainteresiran za izbornički posao, a ja sam im odgovorio potvrdno", izjavio je Blanc, svjetski prvak iz 1998. i europski prvak iz 2000. godine.

Za Tiganu, europskog prvaka iz 1984. godine, zalaže se njegov dugogodišnji reprezentativni suigrač i legenda francuskog nogometa Michel Platini.

"Jean bi mogao biti odličan izbornik. Ne znam čak niti je li Blanc kvalificiran za posao nogometnog trenera", izjavio je Platini.

Tigana je kao trener osvojio naslov prvaka Francuske s Monacom 1997. godine, te je potom neko vrijeme trenirao engleski Fulham kojega je 2001. uveu u prvu ligu, dok Blanc nikada nije radio kao trener.

SARAJEVO - Novi francuski izbornik, koji će biti poznat 9. srpnja, svoj prvi test imat će u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine. Direktor Nogometnog saveza BiH Ahmet Pašalić izjavio je kako će Francuska i BiH odigrati prijateljsku utakmicu 18. kolovoza u Rennesu.

"Naš izbornik Blaž Slišković za ovu će utakmicu pozvati sve naše najbolje igrače, a očekujem i da će za Francusku nastupiti najveće zvijezde Henry, Vieira, Zidane", izjavio je Pašalić.

SOFIJA - Hristo Stičkov, koji je predvodio Bugarsku do polufinala SP-a 1994., došao je u prvi plan kao mogući nasljednik Plamena Markova na mjestu izbornika reprezentacije. Bugarski tisak nedvosmisleno podržava ideju o dolasku Stoičkova na kormilo nogometne reprezentacije. Bugarska je razočarala na EP-u u Portugalu, izgubivši sve tri utakmice u skupini, a u četvrtak je Plamen Markov odbio ponudu Saveza da nastavi voditi reprezentaciju do 2006. U Bugarskom nogometnom savezu ističu kako neće žuriti, te da se ne može očekivati nikakva odluka o novom izborniku prije 10. srpnja.

LONDON - Posljednji nogometaš koji je napustio redove engleskog drugoligaša Leeds Uniteda je 18-godišnji napadač James Milner. Milner, koji je u sezoni 2002/03 postao najmlađi strijelac u povijesti prve engleske nogometne lige sa 16 godina i 357 dana, prešao je iz Leedsa koji je na kraju prošle sezone izgubio prvoligaški status u redove Newcastle Uniteda. Osim Milnera, Leeds napušta i Australac hrvatskog porijekla Mark Viduka koji je u petak prošao liječnički pregled u Middlesbroughu, te se očekuje da ovih dana potpiše ugovor.

LONDON - Najbolji strijelac nizozemskog nogometnog prvenstva, napadač PSV-a iz Eindhovena i reprezentacije Srbije i Crne Gore Mateja Kežman (25) karijeru će najvjerojatnije nastaviti u londonskom Chelseaju. Chelsea i PSV dogovorili su iznos odštete za Kežmana, te ukoliko početkom sljedećeg tjedna prođe liječnički pregled Kežman će se priključiti sastavu "penzionera" sa Stamford Bridgea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙