FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 24. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 24. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

LONDON - Hrvatski tenisač Goran Ivanišević odigrao je još jedan veliki meč u svojoj karijeri. U dvoboju drugog kola Wimbledona Ivanišević je u pet setova pobijedio Talijana Filippa Volandria 4:6, 7:6 (8), 1:6, 6:3, 6:4. Premda je "Zec" gubio 0:1 i 1:2 u setovima nije se predavao i premda nije pružio igru kao protiv Rusa Južnija ipak je uspio izvući meč i ubilježiti 599. pobjedu u karijeri. Ivaniševiću je malo pomoglo i vrijeme jer je na početku četvrtog seta počela padati kiša, pa je susret prekinut na 20 minuta. Taman toliko da se Wimbledonski pobjednik iz 2001. godine pribere, a Volandri ispadne iz pobjedničkog ritma. Nakon prekida na teren se vratio novi Ivanišević i s dva sjajna seta izborio je pobjedu protiv prošlogodišnjeg finalista Umaga. Ivanišević će u trećem kolu igrati protiv bivšeg broja 1, Australca Lleytona Hewita koji nije imao većih problema s Gruzijcem Irakliem Labadzeom 6:4, 6:4, 6:1.

LONDON - Nakon Gorana Ivaniševića plasman u treće kolo Wimbledona ubilježila je i Karolina Šprem. Karolina je u dvoboju drugog kola pobijedila treću nositeljicu Amerikanku Venus Williams 7:6 (5), 7:6 (6). To je najraniji oproštaj dvostruke wimbledonske pobjednice (2000. i 2001) od All England Cluba u posljednjih sedam godina. Karolina je i ranije mogla upisati pobjedu, no kod 5:3 u drugom setu izgubila je servis. Međutim, u tiebreaku je uspjela slaviti. Hrvatska tenisačica će u trećem kolu igrati protiv pobjednice dvoboja Meghann Shaughnessy - Nuria Llagosterra Vives.

LONDON - Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u 2. kolo Wimbledona pobjedom 6-7 (5), 6-4, 6-3, 6-4 protiv Peruanca Luisa Horne. Ančić će u 2. kolu igrati protiv Francuza Juliena Benneteausa.

LONDON - Hrvatska tenisačica Silvija Talaja plasirala se u 2. kolo Wimbledona pobjedom 6-3, 6-4 protiv Čehinje Barbore Strycove. Talaja će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja 14. nositeljice Silvije Farine Elije i Kineskinje Shuai Peng.

LONDON - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić oprostila se od trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona porazom u prvom kolu. Jelenu je pobijedila četvrta nositeljica Francuskinja Amelie Mauresmo 2:6, 3:6.

LONDON - Danski nogometni reprezentativac i dosadašnji član PSV Eindhovena, Dennis Rommedahl (25) karijeru će nastaviti u redovima engleskog premierligaša Charltona. Premda je imao još dvije godine ugovora s nizozemskom momčadi, čelnici klubova uspjeli su dogovoriti odštetu. Rommedahl je u dresu PSV-a odigrao 161 utakmicu i pritom postigao 29 pogodaka.

LISABON - Vezni igrač francuske nogometne reprezentacije Patrick Vieira još uvijek ima problema s ozljedom bedrenog mišića i njegov nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv Grčke je upitan. Vieira nije trenirao od utakmice protiv Švicarske, koja je odigrana u ponedjeljak. Problema s ozljedom ima i branič William Gallas, no njegov se nastup ipak očekuje, a još ranije su otpali Marcel Desailly i Willy Sagnol.

MILANO - Nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu u Portugalu, talijansku nogometnu reprezentaciju je u milanskoj zrakoplovnoj luci dočekalo 500-tinjak nezadovoljnih navijača. Pored brojnih uvreda, navijači su "Azzurre" dočekali i transparentom na kojem je pisalo "ostavite se nogometa, pođite nešto raditi." Prema igračima je poletjelo i nekoliko jaja, a jedini koji je dobio pohvale bio je napadač Rome, Antonio Cassano.

PEKING - Organizacijski odbor Olimpijskih igara, što će se održati u Pekingu 2008. godine, potresa veliki financijski skandal. Državni Ured za reviziju ustanovio je kako je Ured za sport pri Organizacijskom odboru neovlašteno potrošio 15.8 milijuna dolara i to na kupovinu apartmana svojim članovima, te na dionica raznih kompanija. Istraga još uvijek traje, a očekuje se kako će čelni ljudi Ureda za sport podnijeti ostavke.

LONDON - Trostruki olimpijski pobjednik, Englez Matthew Pinsent (33) izborio je mjesto u veslačkoj reprezentaciji Velike Britanije koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Ateni. Pinsent će tako imati priliku osvojiti četvrtu zlatnu medalju. Prvu je osvojio sa Steveom Redgraveom 1992 u Barceloni, a potom i u Atlanti 1996. godine. Na posljednjim OI u Sydneyu bio je član pobjedničkog četverca bez kormilara. U Ateni će ponovo nastupiti u četvercu zajedno s Jamesom Cracknellom, s kojim je osvojio šest od deset naslova svjetskog prvaka, te Steveom Williamsom i Alexom Partridgeom.

MOSKVA - Ruski gimnastičar Aleksej Nemov neće nastupiti u višeboju na Olimpijskim igrama u Ateni zbog loše forme. Nemov tako neće imati priliku braniti zlatnu medalju u višeboju osvojenu na Olimpijskim igrama u Sydneyu prije četiri godine. "Nemov nije u dobroj formi i ispao je iz reprezentacije. Za lošu formu kriva je nedavna ozljeda, ali i njegova neozbiljnost, te nedovoljno treniranje" kazao je glavni trener ruske vrste Leonid Arkajev. Međutim, Nemov će ipak nastupiti u Ateni i to u borbi po spravama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙