FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 14. lipnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 14. lipnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 12.30 sati.

LEIRIA - Izjave nakon utakmice Hrvatska - Švicarska (0:0):

Vlatko Marković,predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza:

"Bili smo nemoćni i jadni. Previše igrača je podbacilo. Pružili smo igru kao u drugom poluvremenu dvoboja protiv Danske."

Ivica Olić:

"Svi smo razočarali. Prvo poluvrijeme smo još nekako odigrali, no nastavak je bio užasan. Očekivao sam da ću igrati u nastavku, no izbornik je odlučio drugačije".

Robert Kovač:

"Vidjeli ste kako igramo - nikako. Nismo znali iskoristitii igrača više. Trudili smo se, no jednostavno nije išlo. No nema predaje. Francuzi su veliki favorit, no Grčka je pokazala kako su čuda moguća".

Dario Šimić:

"Nije lako nakon ovakve utakmice. Nikako nismo uspjeli posložiti redove. Izgledali smo dobro prvo poluvrijeme, no u drugom smo se raspali."

Darijo Srna:

"Nitko nije očekivao ovakav rezultat protiv Švicarske, koja nije pokazala previše. Ne možemo se braniti teškim uvjetim za igru, jer je Švicarcima bilo još gore. Šteta, nismo uspjeli i sada će biti iznimno teško protiv Francuza i Engleza."

LISABON - U susretu 1. kola B skupine Europskoga prvenstva u Lisabonu su nogometaši Francuske svladali Englesku sa 2:1 (0:1). Susret se igrao na stadionu Luz, a sudio je Nijemac Markus Merk. Strijelci: 0:1 Frank Lampard (38), 1:1 Zinnedine Zidane (90), 2:1 Zinnedine Zidane (90+2 -11m). U 73. minuti je Barthez obranio jedanaesterac Beckhamu.

LJESTVICA:

1. FRANCUSKA 1 1 0 0 2:1 3

2. HRVATSKA 1 0 1 0 0:0 1

ŠVICARSKA 1 0 1 0 0:0 1

4. ENGLESKA 1 0 0 1 1:2 0

AUBURN HILLS - Pobjedom 88-80 na svom parketu u Auburn Hillsu u četvrtoj utakmici finala doigravanja NBA lige košarkaši Detroit Pistonsa poveli su protiv Los Angeles Lakersa sa 3-1 u pobjedama, te ih još samo jedna pobjeda dijeli od osvajanja naslova prvaka. Do odlučujuće četvrte objede Pistonsi će imati priliku doći već u noći s utorka na srijedu kada će ponovno pred svojim navijačima dočekati Lakerse.

FINALE (igra se na četiri pobjede):

Detroit Pistons - Los Angeles Lakers 88-80

(Detroit vodi 3-1)

LONDON - Švicarac Roger Federer obranom naslova pobjednika turnira u Halleu zadržao je prvo mjesto na obje ljestvice najboljih tenisača svijeta, ATP Champinship Race, te ATP "entry listi". Pobjednik Queen'sa, Amerikanac Andy Roddick na Championship Race je skočio sa šeste na četvrtu poziciju, dok je na "entry listi" ostao drugi, odmah iza Federera. Što se hrvatskih igrača tiče, Ivan Ljubičić je nakon poraza u 1. kolu Hallea ostao 18. na Championship Race, dok je na "entry listi" 29., kao i tjedan ranije, Mario Ančić je popravio svoj plasman na obje ljestvice za po jedno mjesto i sada je 45. na Championship Race, a 67. na "entry listi", dok je Ivo Karlović plasman na Championship Race popravio za četiri mjesta i sada je 85., dok je na "entry listi" ostao 62.

LONDON - Na najnovijoj ljestvici najboljih tenisačica svijeta nije bilo većih promjena. Prošloga tjedna odigran je samo jedan turnir skromnoga nagradnog fonda u Birminghamu, te je prih osam pozicija ostalo nepromijenjeno. U vodstvu se nalazi Belgijanka Justine Henin-Hardenne ispred sunarodnjakinje Kim Clijsters i Ruskinje Anastazije Miškine. Najbolja hrvatska tenisačica Karolina Šprem prošloga tjedna nije nastupila, te je izgubila čak devet pozicija i pala sa 26. na 35. mjesto. Jelena Kostanić zadržala je 37., a Silvija Talaja 101. poziciju.

MONTREAL - Bolidi momčadi Williams-BMW-a i Toyote diskvalificirani su s Velike nagrade Kanade svjetskog prvenstva vozača formule 1 zbog tehničkih nepravilnosti. Pregledom bolida po završetku utrke ustanovljeno je da su momčadi Williamsa i Toyote koristili kočioni sustav koji nije u skladu s pravilima Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA), te su stoga diskvalificirani. Kanali kojima se dovodi zrak zarashlađivanje kočnica bili su veći od dozvoljenih prema pravilima FIA-e. To znači da je Ralf Schumacher (Williams) ostao bez svoje druge pozicije osvojene u utrci, Juan Pablo Montoya (Williams) bez petog mjesta, a Cristiano da Matta (Toyota) bez osme pozicije. Nakon ove odluke Ferrari je upisao novu dvostruku pobjedu, jer se odmah iza pobjednika Michaela Schumachera po novom redoslijedu uvrstio Rubens Barrichello. Treće mjesto pripada Jensonu Buttonu (BAR Honda), Giancarlo Fisichella (Sauber) skočio je sa šeste na četvrtu poziciju, a za po dva mjesta naviše pomaknuo se i dvojac McLaren-Mercedesa, Kimi Raikkonen na peto, a David Coulthard na šesto. Debitant u svjetskom prvenstvu fomule 1, Nijemac Timo Glock (Jordan) skočio je sa desete na sedmu poziciju i osvojio prva dva boda u karijeri, dok je njegov momčadski kolega Nick Heidfeld zaradio jedan bod. Tehnički direktor Williamsa Sam Michael izjavio je kako se njegova momčad neće žaliti na ovu odluku.

"Prednje kočnice na našim bolidima nisu bile u skladu s pravilima iako to nije utjecalo na rezultate koje su naši vozači ostvarili. Došlo je do greške, ali ona je bila potpuno nenamjerna", izjavio je Michael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙