FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 10. lipnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 10. lipnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB/COUCO - Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa ozlijedio se na treningu u Coucu i njegov je nastup u prvoj utakmici EURA 2004 protiv Švicarske posve neizvjestan. Pletikosa je ozlijedio butni mišić i morao je u Lisabon na detaljni pregled i magnetsku rezonancu, kako bi ustanovila ozbiljnost ozljede. Ako 25-godišnji vratar donjeckog Šahtjara ne bude sposoban za igranje na vratima će ga protiv Švicaraca zamijeniti Joe Didulica ili Tomislav Butina.

LISABON - Prvu utakmicu nogometne reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu 13. lipnja u Leiriji protiv Švicaraca sudit će portugalski sudac Lucilio Cardoso Batista, odlučio je Europski nogometni savez (UEFA) u četvrtak. Susret Hrvatska - Francuska također u Leiriji 17. lipnja dodijeljen je poznatome Dancu Kimu Miltonu Nielsenu.

ZAGREB/LONDON - Hrvatski tenisač Mario Ančić poražen je u susretu osmine finala ATP turnira na travnatim terenima londonskog Queen's Cluba od Amerikanca Andya Roddicka 7:6 (3), 4:6, 6:4. Bio je to prvi međusobni dvoboj Ančića i bivšega prvoga tenisača svijeta u kome je Splićanin pokazao raskošni talent, koji ipak nije bio dovoljan za pobjedu. Prvi set dobio je Roddick u tie-breaku iskoristivši Marijevu neopreznost kod 2:3, da bi u drugom Ančić u desetoj igri kod vodstva 5:4 konačno došao do tri break-prilike, iskoristivši treću za dobitak drugog seta. Ipak, treći set otišao je na stranu koncentriranijeg Roddicka, koji je imao tek osam as-servisa, ali i tek jednu dvostruku pogrešku, za razliku od Ančića koji je odservirao 16 aseva, no to je pokvario sa šest dvostrukih pogrešaka.

ZAGREB/LONDON - Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u osmini finala ATP turnira u na travnatim terenima londonskog Queen's Cluba od Slovaka Karola Becka 6:7 (4), 7:6 (3), 6:3. Karlović je izgubio od 79. tenisača svijeta, koji u Queensu igra dosad najbolje u karijeri, jer je u 2. kolu izbacio i najvećeg favorita Britanca Henmana, a protiv 208 centimetara visokog Zagrepčanina je spasio i meč-loptu. Karlović je dominirao u prvom setu u kojem Beck nije došao ni do jedne "break-prilike", kao ni u drugom u kojem hrvatski tenisač kod vodstva 5:4 propustio meč-loptu na Slovakov servis. Drugi "tiebreak" je otišao na stranu Becka, a potom se ključnim pokazala osma igra trećeg seta u kome je Slovak konačno došao do "break-prilike" i odmah je iskoristio. U devetoj igri je Karlović spasio dvije meč-lopte, no ne i treću. Nakon što je Karlović jučer protiv Enqvista imao 26 aseva u dva seta, danas mu je servis bio puno slabiji jer je u tri seta zabilježio tek 16-as servisa, uz pet dvostrukih pogrešaka. Beck je imao 13 as-servisa i samo tri dvostruke pogreške u ovom prvom međusobnom dvoboju protiv Karlovića.

ATENA - Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer izrazio je u četvrtak prilikom posjeta Ateni uvjerenje da će predstojeće Olimpijske igre biti u potpunosti sigurne za sve sportaše i goste. Scheffer se sastao sa grčkim premijerom Costasom Caramanlisom, te ministrima obrane i unutarnjih poslova Spiliosom Spiliotopoulosom i Petrosom Moliviatisom.Glasnogovornik grčke vlade Theodoros Roussoloulos kazao je nakon sastanka kako je Scheffer bio zadovoljan razgovorima, uvjeren da će sigurnost Igara biti na najvećoj mogućoj razini. NATO se ranije obvezao štititi zračni prostor Grčke za vrijeme trajanja Olimpijskim igara od 13. do 29. kolovoza, a skupina od 150 vojnih stručnjaka NATO-a za nuklearnu, biološku, radiološku i kemijsku opasnost već je mjesecima u Ateni. NATO će u slučaju terorističkog napada pružiti i medicinsku pomoć.

LJUBLJANA - Hrvatski trener Milivoj Bračun potpisao je u četvrtak dvogodišnji ugovor za nogometni klub Olimpija iz Ljubljane. Bivši trener Zagreba već je ranije uspješno vodio nogometaše Kopra, a kako je rekao nakon potpisa ugovora cilj mu je da s jednim od dva vodeća slovenska nogometna kluba nakon 8 godina ponovo osvoji naslov državnog prvaka.

"Nadam se da ćemo taj zadatak uspješno obaviti", rekao je Bračun. Klub inače zbog velikog broja igrača kojima istječe ugovor i slabijih financijskih prilika nego u prošloj sezoni očekuje pomlađivanje ekipe.

PARIZ - Vezni igrač francuskog nogometnog prvaka Lyona i povremeni francuski reprezentativac Eric Carriere karijeru će najvjerojatnije nastaviti u Lensu. Predsjednici Lyona i Lensa Jean-Michel Aulas i Gervais Martel objavili su kako je vrijednost transfera tri milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙