FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 4. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijeh događja do 21:00sati:
ZAGREB, 4. lipnja (Hina) - Donosimo pregled važnijeh događja do 21:00 sati:

ZAGREB - Nogometni klub Dinamo dobio je danas novu prinovu nakon što je 30-godišnji napadač Zoran Zekić potpisao ugovor kojim će naredne dvije godine provesti u redovima zagrebačkog kluba. Zekić je prošle jeseni iz veličkoga Kamen Ingrada otišao u Izrael i to kao tada prvi strijelac Hrvatske lige, a tijekom igranja za Maccabi iz Haife postigao je pet zgoditaka. Osječanin Zekić prvo je veće ovosezonsko Dinamovo pojačanje, a u momčadi bi trebao zamijeniti na mjestu središnjeg napadača Branka Strupara, koji je prekinuo karijeru.

ZADAR - U drugom dvoboju finala doigravanja Ožujsko lige za prvaka košarkaši Zadra pobijedili su u Jazinama Cibonu VIP 94:80 (22:16, 23:18, 26:19, 23:27) i tako u seriji na tri pobjede izjednačili rezultat na 1:1. Bila je to utakmica u kojoj su domaćini posve nadigrali Cibonu VIP. Čvrstom i agresivnom igrom slomili su goste u čijim redovima niti jedan igrač ne zaslužuje pohvale. Nažalost, utakmicu je obilježio incident koji se dogodio već u drugoj minuti, kada je jedan gledatelj bacio novčić i pogodio suca Srđana Dožaia u arkadu. Sudac je zatražio da policija isprazni dio tribine s kojeg je doletio predmet, pa je prekid trajao više od 30 minuta. Najefikasniji igrači Zadra bili su Vladović (23), Longin (19), Marcelić (18) te Bulić (17), dok su Cibonu predvodili Kus (14), Sesar (11) i Žižić (11). Treća utakmica na rasporedu je u nedjelju u Zagrebu.

CIUDAD DE MEXICO - Meksički poduzetnik, Alfredo Harp Helu (59) obećao je svakom meksičkom sportašu, koji na olimpijskim igrama u Ateni osvojio zlatnu medalju, nagradu od 100.000 eura. Za srebrnu medalju nagrada je 35.000 eura, a za treće mjesto i brončanu medalju 14.000 eura. Boje Meksika na OI će braniti 100 sportaša, među kojima i svjetska atletska prvakinja na 400 metara Ana Gabriela Guevara. "Vjerujem kako će meksički sportaši osvojiti između šest i osam medalja. Već sam osigurao novac za njihove nagrade," kazao je Harp, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.5 milijarde dolara. Američki časopis Forbes uvrstio ga je na 278. mjesto najbogatijih ljudi na svijetu.

KOPENHAGEN - Napadač danske nogometne reprezentacije i talijanskog Udinesea, Martin Jorgensen (28) po svemu sudeći propustit će prijateljski ogled između Danske i Hrvatske, što će se u subotu igrati u Kopenhagenu. Jorgensen ima problema s bedrenim mišićem i još uvijek nije poznato koliko je ozljeda ozbiljna. Pitanje hoće li Jorgensen uopće biti spreman do početka Europskog prvenstva u Portugalu, gdje će Danci igrati u skupini C zajedno sa Švedskom, Italijom i Bugarskom.

PARIZ - U finalu drugog teniskog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa igrat će Argentinci Guillermo Coria i Gaston Gaudio. Treći nositelj Coria, je pobijedio devetog nositelja Britanca Tima Henmana 3:6, 6:4, 6:0, 7:5, dok je Gaudio pobijedio osmog nositelja Davida Nalbandiana 6:3, 7:6 (5), 6:0. Posljednji Argentinac koji se plasirao u finale turnira koji se igra na crvenoj pariškoj zemlji bio je Guillermo Vilas 1982. godine.

SYDNEY - Pobjedom protiv Vanuatua (3:0) nogometna reprezentacija Australije okončala je prvi dio kvalifikacija Oceanije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2006. godine s maksimalnih 12 bodova. Australci su upisali četiri pobjede uz razliku pogodaka 19:1. Drugo mjesto pripalo je Solomonskim otocima, a treće Novom Zelandu. I upravo će ove dvije reprezentacije u međusobnom susretu odlučiti tko će biti australski protivnik u finalu Oceanije. Najbolja momčad Oceanije igrat će protiv petoplasirane momčadi južnoameričkih kvalifikacija. I pobjednik tog dvoboja izborit će plasman na World Cup.

MUGELLO - Španjolac Sete Gibernau na Hondi bio je najbrži u klasi MotoGP na prvom kvalifikacijskom treningu uoči nedjeljne utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu, Velike nagrade Italije. Drugi rezultat ostvario je Talijan Valentino Rossi na Yamahi, dok je treći bio Talijan Max Biaggi na Hondi. U klasi do 250 ccm najbrži je bio Argentinac Sebastian Porto na Apriliji, dok je u najslabijem razredu (125 ccm) prvi bio Španjolac Hector Barbera na Apriliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙