FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRIŽEVCI: U LOVNI TURIZAM TREBA ULAGATI

KRIŽEVCI, 20. lipnja 2004. (Hina) - Potkalnički kraj ima sve prirodneprednosti za razvoj lovnog turizma, no o tome ne mogu brinuti samočlanovi lovačkih udruga jer u tu djelatnost treba ulagati, od nabave iočuvanja divljači do organizacije lova za strane turiste, istaknuto jena današnjoj godišnjoj skupštini lovačkog društva "Sveti Hubert" uKriževcima koje okuplja oko 500 lovaca iz 13 udruga u križevačkomkraju.
KRIŽEVCI, 20. lipnja 2004. (Hina) - Potkalnički kraj ima sve prirodne prednosti za razvoj lovnog turizma, no o tome ne mogu brinuti samo članovi lovačkih udruga jer u tu djelatnost treba ulagati, od nabave i očuvanja divljači do organizacije lova za strane turiste, istaknuto je na današnjoj godišnjoj skupštini lovačkog društva "Sveti Hubert" u Križevcima koje okuplja oko 500 lovaca iz 13 udruga u križevačkom kraju.

Zahvaljujući novim zakonskim propisima, rečeno je, udrugama je omogućeno da se bave lovnim turizmom.

Križevačko društvo namjerava već ove jeseni stranim lovcima ponuditi fazane, srndače i divlje svinje, no morat će uoči sezone kupiti odrasle fazane. Zbog toga ne računa na zaradu od turizma, osim što kani privući nekadašnje goste koji su proteklih godina otišli loviti u susjedne zemlje.

Za ozbiljnije pokretanje lovnog turizma, kazano je, udrugama nedostaje novac za obnovu fonda divljači u lovištima i njihovu zaštitu. S obzirom na to da ove godine još nisu dobile povrat dijela novca iz županijskog proračuna od lovozakupnina, radi ulaganja u razvoj lovstva, kasni se s pripremama za ovogodišnju sezonu.

Zato se na veći dolazak stranih lovaca može računati tek na godinu, ističe Milan Podhraški, predsjednik Saveza lovačkih društava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙