FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PRIVATIZACIJA HOTELA - SNAŽAN POTICAJ ZA HRVATSKI TURIZAM

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Sljedećih će godina turizam uHrvatskoj doživjeti veliki uzlet budući da bi hoteli u vlasništvudržave trebali dobiti nove - privatne - vlasnike, konstatira AachenerZeitung.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Sljedećih će godina turizam u Hrvatskoj doživjeti veliki uzlet budući da bi hoteli u vlasništvu države trebali dobiti nove - privatne - vlasnike, konstatira Aachener Zeitung.

Pojedini su hoteli već pripali sumnjivim vlasnicima iz Rusije a uporno kruže i glasine da mafija pokušava "prati" novac kupovinom hotela u Hrvatskoj i susjednoj Hercegovini, navodi list, prenoseći u tom kontekstu izjavu predsjednika Turističke zajednice Makarske Davora Glavine da "privatizacija mora biti transparentna i treba se pobrinuti da objekte kupe stručnjaci".

Hrvatska se ove godine nalazi u središtu ponude nekih velikih inozemnih tour-operatora a austrijski stručnjaci za turizam razmišljaju i o izradi općeg plana razvoja hrvatskog turizma, ističe list, uz napomenu da se kapaciteti trenutno čine neograničenima budući da se koristi "tek maleni dio od 66 nastanjenih i 1100 nenastanjenih otoka s ukupno gotovo 6000 km dugom obalom".

Velika su ulaganja moguća samo uz inozemnu pomoć a nije vjerojatno da će pritom čitavi obalni pojasi biti betonirani kao u Italiji i Španjolskoj, ocjenjuje Aachener Zeitung, obrazlažući svoju ocjenu strmom obalom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙