FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJEN TURISTIČKI PROJEKT "PAŠMAN RESORT"

ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Predstavnicima Ministarstvu mora,turizma, prometa i razvitka, Središnjeg državnog ureda za razvojnustrategiju i novinarima danas je u Zagrebu predstavljen greenfieldinvesticijski projekt javno-privatnog partnerstva turističkog razvojajužnog dijela otoka Pašmana pod nazivom "Pašman Resort".
ZAGREB, 18. lipnja 2004. (Hina) - Predstavnicima Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i novinarima danas je u Zagrebu predstavljen greenfield investicijski projekt javno-privatnog partnerstva turističkog razvoja južnog dijela otoka Pašmana pod nazivom "Pašman Resort".

Projekt je u početnoj fazi - u tijeku je međunarodni natječaj za odabir konzorcija konzultanata koji bi trebali izraditi konceptualno idejno rješenje projekta. To idejno rješenje, prema riječima voditelja projekta Ivana Vajića, mora sadržavati visokokvalitetne turističke objekte - hotele ili vile s četiri do pet zvjezdica te niz zabavnih, rekreativnih i sportskih sadržaja.

Vajić procjenjuje da će se vrijednost cjelokupnog projekta kretati između 300 i 500 milijuna eura, a uz ostalo projekt predviđa i izgradnju 55 milijuna eura vrijednog mosta koji bi povezivao Pašman s kopnom.

Realizacija projekta podrazumjeva osnivanje tvrtke Pašman Resort d.o.o., u kojoj bi vlasničke udjele, uz konzultante i investitore imala i država, odnosno Općina Pašman kao nositelj projekta.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, prema riječima državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića, stalo je iza projekta "Pašman Resort" kako bi se izbjegla 'betonizacija obale' i zaštitilo turističke resurse, te stvorila kvalitetna ponuda.

Mičić ističe da je cjelokupna financijska konstrukcija na samom investitoru, odnosno da projekt "Pašman Resort" ne podrazumjeva kredite, bilo koju drugu vrstu zaduživanja ili davanja državnih jamstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙