FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMTPR: projekt "Hrvatski proizvod za hrvatski turizam" uskoro na Vladi

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - S ciljem povećanja plasmana domaćihproizvoda u turizmu Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka(MMTPR) hrvatskoj će Vladi uskoro na donošenje uputiti projekt"Hrvatski proizvod za hrvatski turizam".
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - S ciljem povećanja plasmana domaćih proizvoda u turizmu Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) hrvatskoj će Vladi uskoro na donošenje uputiti projekt "Hrvatski proizvod za hrvatski turizam".

To je, kako su izvijestili iz tog ministarstva, danas najavio ministar Božidar Kalmeta na sastanku s predstavnicima 30-ak hotelskih kuća u većinskom državnom vlasništvu.

Kalmeta je istaknuo i da je povezivanje domaćih proizvođača i hotelskih tvrtki nacionalni interes te da putem turizma godišnje imamo 10-ak milijuna potrošača kojima se mogu ponuditi hrvatski proizvode, a da ne moraju prijeći granicu.

Stoga bi, smatra, taj projekt trebao pokazati koje su mogućnosti i potrebe turizma te na koji način ih po najpovoljnijim uvjetima mogu podmiriti domaći proizvođači, a na državi je da stimulativnim mjerama potakne realizaciju toga procesa.

Pomoćnica ministra za turističku politiku i tržište Gordana Borojević kazala je pak da rezultati koje je hrvatski turizam ostvario u prva četiri mjeseca pokazuju da su prognoze o rastu godišnjeg turističkog prometa od 3 do 5 posto realne.

Pri tome je iznijela i najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku po kojima je u prva četiri ovogodišnja mjeseca u Hrvatskoj bilo 827 tisuća turista, što je 7 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Od toga je stranih gostiju bilo 503 tisuće, a domaćih 325 tisuća. Ostvareno je i 2,4 milijuna noćenja ili 10 posto više nego lani. Najveći porast dolazaka ostvaren je s francuskog tržišta (92 posto više), norveškog (70 posto više), švedskog (53 posto više), belgijskog (47 posto više), švicarskog (46 posto više), mađarskog (18 posto više), britanskog (17 posto više) te njemačkog (4 posto više).

Što se tiče županija, najveći porast broja noćenja bilježi Zadarska (51 posto više) te Ličko-senjska i Dubrovačko-neretvanska županija (po 33 posto više).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙