FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTZ: U SVIBNJU 2,7 MILIJUNA NOĆENJA, 12 POSTO VIŠE NEGO PROŠLE GODINE

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Tijekom svibnja na Jadranu jeostvareno 2,7 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego u svibnjuprošle godine, podatci su turističkih zajednica koje prenosi Hrvatskaturistička zajednica.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Tijekom svibnja na Jadranu je ostvareno 2,7 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego u svibnju prošle godine, podatci su turističkih zajednica koje prenosi Hrvatska turistička zajednica.

Porast ukupnog broja turističkih noćenja u svibnju rezultat je porasta broja noćenja stranih turista i to za 14 posto (2,4 milijuna), dok je broj noćenja domaćih gostiju manji za 1 posto i oni su u svibnju ove godine ostvarili 304,6 tisuća noćenja.

Prema podatcima turističkih zajednica, u prvih pet mjeseci ove godine na Jadranu je ostvareno 4,6 milijuna noćenja, što je 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Strani su turisti u prvih pet mjeseci ostvarili 3,7 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Na prvom mjestu po broju ostvarenih noćenja su njemački turisti, zatim Austrijanci, Talijani, Slovenci, Francuzi, gosti iz Velike Britanije, Češke, BiH, itd.

U prvih pet mjeseci bilježi se i porast noćenja domaćih turista za 8 posto (872 tisuće).

Kao i samo za svibanj, najveći porast noćenja bilježi se u Dalmaciji, za 22 posto (1,7 milijuna), potom u Istri gdje je sa 1,8 milijuna zabilježen porast broja noćenja od 9 posto, dok Kvarner sa 1,1 milijun noćenja bilježi isti rezultat kao i u prvih pet mjeseci prošle godine.

Nasuprot Jadranu, pad broja noćenja bilježi se u Zagrebu. Glavni je grad u svibnju ostvario 66.417 noćenja, ili 8 posto manje nego u svibnju lani, dok je u prvih pet mjeseci u Zagrebu ostvareno 267,5 tisuća noćenja, ili 9 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Podatci za Zagreb utječu i na smanjenje ukupne stope, pa je tako u svibnju porast broja noćenja u Hrvatskoj (Jadran i Zagreb) iznosio 11 posto, a u prvih pet mjeseci 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙