FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvrtka Zlatni otok sa Krka I. tromjesečje ove godine poslovala s manjim gubitkom nego lani

KRK/ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hotelsko-ugostiteljska tvrtkaZlatni otok iz Krka prvo je ovogodišnje tromjesečje, u kojem surezultati poslovanja pod velikim sezonskim utjecajima, poslovala sgubitkom od 3 milijuna kuna, što je 25 posto manji gubitak nego uistom prošlogodišnjem razdoblju.
KRK/ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hotelsko-ugostiteljska tvrtka Zlatni otok iz Krka prvo je ovogodišnje tromjesečje, u kojem su rezultati poslovanja pod velikim sezonskim utjecajima, poslovala s gubitkom od 3 milijuna kuna, što je 25 posto manji gubitak nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Po podacima o financijskim rezultatima dostavljenim Varaždinskoj burzi Zlatni otok je u prva tri mjeseca ove godine ostvario 1,3 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je u odnosu na lani dvostruko povećanje. Nešto više od 920 tisuća kuna tih prihoda odnosi se na financijske prihode, od čega pak 856 tisuća kuna čine prihodi od pozitivnih tečajnih razlika, za razliku od istog prošlogodišnjeg tromjesečja kada su iznosili 195 tisuća kuna.

Istodobno, u Zlatnom su otoku ove godine smanjeni ukupni rashodi, za 8,5 posto, na 4,3 milijuna kuna.

Prošlu je poslovnu godinu Zlatni otok završio s neto dobiti od 1,1 milijun kuna, za razliku od 2002. godine kada je u poslovanju zabilježen gubitak od 4,1 milijun kuna.

Zlatni otok je jedna od najvećih hotelskih tvrtki na otoku Krku, osnovana je 1956, a od 1994. posluje kao dioničko društvo.

Usluge smještaja, ukupnog kapaciteta za 3.839 osoba, pruža u hotelu "Koralj", dva autokampa ("Ježevac" i "Politin") te u privatnom smještaju čijom prodajom upravlja Zlatni otok preko svoje agencije/turist biroa. U hotelu je 190 soba, sa 388 kreveta, u autokampovima je 750 parcela sa 2.750 kamp mjesta, dok je u privatnom smještaju 259 soba sa 691 krevetom.

U tim se kapacitetima u zadnje dvije godine prosječno ostvaruje oko 300 tisuća noćenja.

Zlatni otok u većinskom je vlasništvu Dom holdinga, koji ima 53,87 posto dionica. ZIF Slavonski drži 13,02 posto, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 6,30 posto, tvrtka iz Krka "Kograd" 5,42 posto, a SN Holding 0,70 posto. Ostali udjel podijeljen je na male dioničare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙