FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turistička tvrtka HTP Orebić u prvom tromjesečju poslovala s gubitkom

OREBIĆ/ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Turističko-ugostiteljskatvrtka HTP Orebić sa otoka Pelješca prvo je ovogodišnje tromjesečjeposlovala s gubitkom od 3,3 milijuna kuna, što je u odnosu na istolanjsko razdoblje povećanje gubitka za 13,8 posto, podaci su oposlovanju te tvrtke dostavljeni Varaždinskoj burzi.
OREBIĆ/ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Turističko-ugostiteljska tvrtka HTP Orebić sa otoka Pelješca prvo je ovogodišnje tromjesečje poslovala s gubitkom od 3,3 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećanje gubitka za 13,8 posto, podaci su o poslovanju te tvrtke dostavljeni Varaždinskoj burzi.

Pojašnjavajući rezultate tromjesečnog poslovanja iz HTP Orebić navode da je navedeni gubitak očekivan i veći od prošlogodišnjeg, jer u prva tri mjeseca ove godine nisu imali financijskih prihoda.

Napominju da je to zbog izrazito sezonskog poslovanja, koje je intenzivno u glavnoj sezoni, dok u dijelu jeseni, zimi i dijelu proljeća, zbog nerazvijenih sadržaja za produljenje sezone, bilježe umanjene rezultate.

Stoga su i ukupni prihodi HTP Orebić u prva tri mjeseca ove godine iznosili svega 138 tisuća kuna, i bili su za gotovo 70 posto manji nego u ista lanjska tri mjeseca.

Ukupni su pak rashodi iznosili 3,4 milijuna kuna, odnosno bili su za neznatnih 0,3 posto manji nego lani.

U sastavu HTP Orebić nalaze se tri hotela (Orsan, Rathaneum i Beellevue) u Orebiću, čiji je ukupni kapacitet 481 soba/apartmana, sa 1.050 kreveta. Prosječno se godišnje u tim kapacitetima ostvari oko 150 tisuća noćenja.

Osim navedenih hotela HTP Orebić ima i nekoliko ugostiteljskih objekata (restorana–konoba, bistroa, caffe bar i disco), a ukupno je nešto više od 140 zaposlenih.

Većinski vlasnik te tvrtke je država odnosno Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), koja ima 62,91 posto dioničkog udjela. Frano Baničević ima 6,38 posto dionica, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) 5,62 posto, dok je ostali udjel podijeljen na više malih dioničara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙