FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaustavljen četverodnevni pad američkih dionica

NEW YORK, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Snažni rezultatiposlovanja tvrtke za dostavu pošiljki FedEx Corp. koji su potaknulijačanje dionica sektora transporta, rezultirali su u srijedu prekidomčetverodnevnog uzastopnog pada cijena dionica na američkim burzama.
NEW YORK, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Snažni rezultati poslovanja tvrtke za dostavu pošiljki FedEx Corp. koji su potaknuli jačanje dionica sektora transporta, rezultirali su u srijedu prekidom četverodnevnog uzastopnog pada cijena dionica na američkim burzama.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je 0,26 posto, na 10.833 boda. Tehnološki Nasdaq indeks dobio je na vrijednosti 0,42 posto, dosegnuvši 2.231 bod.

FedEx, najveća svjetska tvrtka za zračnu dostavu pošiljki, izvijestila je o tromjesečnoj dobiti koja je nadmašila očekivanja ekonomista, što je potaknulo rast njezinih dionica za 5,2 posto na rekordno visokih 103,7 dolara. Dionice njegova konkurenta United Parcel Service ojačale su 1,9 posto.

"FedEx je objavio snažne rezultate koji su svakako pomogli mnogim dionicama", kazao je Noah Blackstein, potpredsjednik i portfelj menadžer pri Dynamic Power American Fundu. "Trgovina sada međutim počinje oscilirati obzirom na približavanje Božića i štrajk u New Yorku, što je možda pridonijelo usporavanju aktivnosti tijekom poslijepodneva".

Štrajk u javnom prijevozu u New Yorku, koji je zaustavio sustav autobusnog i prijevoza podzemnom željeznicom, ušao je u drugi dan i prisilio mnoge od stanovnika s tog područja da iznađu druge načine prijevoza na posao.

Dobitke na američkim burzama ograničio je pad cijena dionica General Motorsa na novu najnižu razinu do 18,99 dolara, predstavljajući najveći uteg za Dow indeks, nakon što je investicijska tvrtka milijardera Kirka Kerkoriana prodala 12 milijuna dionica diva američke automobilske industrije.

Na strani dobitnika našle su se još dionice tehnološkog sektora nakon što je Goldman Sachs podigao svoje prognoze dobiti za 2006. za Apple Computer, potaknuvši jačanje njegovih dionica za gotovo dva posto.

Europske burze zabilježile su rast cijena dionica drugi dan zaredom i završile na najvišim razinama u zadnjih 45 mjeseci, potaknute dobitcima u naftnom sektoru. Londonski Ftse indeks ojačao je 0,7 posto, na 5.587 bodova. Frankfurtski DAX bio je na dobitku od 0,76 posto, dosegnuvši 5.397 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙