FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pravni fakultet proslavio 229. obljetnicu osnutka

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Dvjema tribinama te dodjelompriznanja i nagrada zaslužnim nastavnicima i najboljim studentima,Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je danas 229.obljetnicu svog osnutka.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Dvjema tribinama te dodjelom priznanja i nagrada zaslužnim nastavnicima i najboljim studentima, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je danas 229. obljetnicu svog osnutka.

Studente, profesore i goste okupljene na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj Gornjogradskoj vijećnici pozdravio je dekan Josip Kregar, ističući kako je Pravni fakultet baštinik tradicije znanstvene izvornosti.

"Ne može se pobrojati knjige, studije i članke koje su objavili nastavnici fakulteta. U popisu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti najveći broj akademika dolazi s Pravnog fakulteta. Nastavnici ovog fakulteta i danas kao nekada, dolazili su i predavali na vodećim svjetskim sveučilištima, a autori su međunarodnih istraživanja, studija i dokumentata", rekao je Kregar.

Navodeći da je studija prava i socijalni studij na Pravnom fakultetu od 1990. završilo oko 5000 studenata, Kregar je kazao da je predodžba o nezaposlenim pravnicima "prevladana predrasuda".

Izrazio je, međutim, zabrinutost zbog činjenice da se nastava odvija u lošim uvjetima, u dotrajalim prostorijama i s premalim brojem nastavnika po broju studenata.

Taj je broj, kaže Kregar daleko ispod onoga što ga je predvidjela Bolonjska deklaracija.

Kazao je kako fakultetu ove nastavne godine treba novih 17, a iduće još 30 novih profesora.

Ministra znanosti Dragana Primorca pozvao je da "ispuni obećanje da će Ministarstvo Pravnom fakultetu biti vjetar u leđa".

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice profesorima Urošu Dujšinu i Krešimiru Sajku, koji su ove godine otišli u mirovinu, te posthumno Gorazdu Mikiću, u ime kojega je zahvalnicu primio njegov sin.

Zahvalnicama i novčanim nagradama nagrađeno je i 12 najboljih studenata Pravnog fakulteta, a posebno priznanje dobio je studentski časopis Pravnik, koji je ove godine izdao jubilarni 80. broj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙