FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown smijenio ministra obrazovanja Republike Srpske

SARAJEVO,28. listopada 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu iHercegovinu Paddy Ashdown smijenio je u petak ministra obrazovanja ikulture Republike srpske Milovana Pecelja, priopćio je Ashdownov uredu Sarajevu (OHR).
SARAJEVO,28. listopada 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown smijenio je u petak ministra obrazovanja i kulture Republike srpske Milovana Pecelja, priopćio je Ashdownov ured u Sarajevu (OHR).

U priopćenju se navodi da je odluka o smjeni rezultat činjenice da je Pecelj tijekom godine dana kao ministar zanemarivao svoju dužnost jer je propustio poduzeti mjere i ukloniti s dužnosti dekana Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu Radomira Lukića.

Visoki je predstavnik odluku o Lukićevom uklanjanju s pozicije dekana i nastavnika na ovom fakultetu donio zbog njegova ometanja provedbe Daytonskog sporazuma i ona je stupila na snagu 30. lipnja 2004. godine.

Ministar Pecelj, unatoč brojnim upozorenjima OHR-a, nikada nije poduzeo korake kako bi se Lukića udaljilo s fakulteta čime mu je omogućio nastavak protuzakonitog radnog odnosa.

"Autonomni status sveučilišta ne znači da njihovo osoblje može kršiti zakon", ističe OHR.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙