FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki Poljoprivredni fakultet obilježio 45. obljetnicu

OSIJEK, 21. listopada 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Fakultetskogvijeća danas je u Rektoratu osječkog Sveučilišta Josipa JurjaStrossmayera obilježena 45. obljetnica postojanja osječkogPoljoprivrednog fakulteta.
OSIJEK, 21. listopada 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća danas je u Rektoratu osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera obilježena 45. obljetnica postojanja osječkog Poljoprivrednog fakulteta.

Poljoprivredni fakultet najstariji je fakultet u sastavu osječkog Sveučilišta na kojemu je do sada diplomiralo 3700 studenata, magistriralo 169, a doktoriralo 85 znanstvenika, istaknuo je dekan Vlado Guberac. Dodao je kako je "Poljoprivredni fakultet uskladio nastavni program s Bolonjskom deklaracijom pa se od ove godine preddiplomski studij provodi u četiri smjera, dok se diplomski studiji provode iz osnovnih smjerova".

Nova zgrada Poljoprivrednog fakulteta trebala bi se početi graditi sljedeće godine, a za nju je do sada osigurano 85 milijuna kuna, istaknula je rektorica osječkog Sveučilišta dr. Gordana Kralik. Stara zgrada Poljoprivrednog fakulteta uništena je gotovo do temelja u Domovinskog ratu pa se nastava sada održava u zgradi Rektorata osječkog Sveučilišta.

Rektorica Kralik istaknukla je i kako Poljoprivredni fakultet slavi svoj jubilej u godini kada osječko Sveučilište obilježava 30 godina djelovanja i 298 godina visokog školstva u istočnoj Hrvatskoj.

Proslavi 45. obljetnice Poljoprivrednog fakulteta bili su nazočni predstavnici Grada i Županije, te dekani i sveučilišni profesori s ostalih hrvatskih sveučilišta, kao i iz Mostara, Ljubljane i Sarajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙