FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zdravstva potpisalo sporazum o suradnji s dva fakulteta

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalneskrbi priopćilo je danas da je potpisalo sporazum o suradnji saStomatološkim fakultetom u Zagrebu i Medicinskim fakultetom uRijeci.
ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas da je potpisalo sporazum o suradnji sa Stomatološkim fakultetom u Zagrebu i Medicinskim fakultetom u Rijeci.

Sporazumom je definirano da će fakulteti u suradnji s Ministarstvom izraditi jedinstveni katalog znanja i vještina studija stomatologije u Hrvatskoj, u skladu s istim katalozima država zapadne Europe.

Također će se zajednički izraditi planove i programe najkvalitetnijeg specijalističkog usavršavanja zdravstvenih djelatnika, utemeljene na međunarodnim standardima, te standardima europskih i svjetskih stručnih društava.

Uspostavljena je i suradnja u postupcima prilagodbe propisa s područja zdravstva te na oblikovanju zdravstvenog sustava, uvažavajući međunarodne ugovore i propise Europske unije koji uređuju područje zdravstva i zdravstvene zaštite, visoko obrazovanje i znanstvenu djelatnost.

Sporazum su potpisali ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić, dekanica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu Jadranka Keras i dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Miljenko Kapović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙