FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Potpisan sporazum o suradnji na rješavanju prometnih problema

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Radi kvalitetnijeg rješavanjaprometnih problema u Zagrebu danas je u Gradskom poglavarstvu potpisanSporazum o srednjoročnoj suradnji od 2005. do 2008. između GradaZagreba, Fakulteta prometnih znanosti i Instituta za promet i veze.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Radi kvalitetnijeg rješavanja prometnih problema u Zagrebu danas je u Gradskom poglavarstvu potpisan Sporazum o srednjoročnoj suradnji od 2005. do 2008. između Grada Zagreba, Fakulteta prometnih znanosti i Instituta za promet i veze.

"Taj je sporazum okvir dugogodišnje suradnje Grada Zagreba s Fakultetom i Institutom čiji će stručnjaci odgovoriti na pitanja o mogućnostima izgradnje podzemne ili nadzemne (lake) željeznice te uspostave sustava tarifno-prijevozne unije", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u ime Grada Zagreba potpisao sporazum.

Sporazum je u ime Fakulteta prometnih znanosti potpisao dekan Dragan Badanjak, a u ime Instituta prometa i veza akademik Josip Božićević.

Božićević je pohvalio napore gradske uprave koja se, rekao je, u zadnje vrijeme posebno posvetila rješavanju prometnih problema uz pomoć znanstvene zajednice, a Badanjak je izrazio nadu da će srednjoročna suradnja prerasti u dugoročnu, a nova prometna rješenja unaprijediti život u Zagrebu.

Prvi prijedlozi prometnih rješenja očekuju se do Nove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙