FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Potpisani ugovori o izradbi studija za dva mosta

ZAGREB, 3. studenoga 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić i dekanica zagrebačkog Građevinskog fakulteta Dubravka Bjegovićpotpisali su danas ugovore na temelju kojih će taj fakultet izraditistudije za pripremu projekta gradnje dvaju mostova preko Save - uprodužetku Ulice Savezne Republike Njemačke i Vrapčanske.
ZAGREB, 3. studenoga 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dekanica zagrebačkog Građevinskog fakulteta Dubravka Bjegović potpisali su danas ugovore na temelju kojih će taj fakultet izraditi studije za pripremu projekta gradnje dvaju mostova preko Save - u produžetku Ulice Savezne Republike Njemačke i Vrapčanske.

Izradba studija za oba mosta stoji oko 1,3 milijuna kuna, a trebale bi biti gotove do siječnja iduće godine.

Mostovi bi se počeli graditi 2007. nakon provedbe javnog natječaja, rekao je pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Slavko Dakić.

Najavio je da će stručnjaci razmisliti o mogućnosti izgradnje sustava za odleđivanje snijega i leda na tim mostovima, koji su "vrlo jeftini, a pridonose potpunoj sigurnosti prometa zimi".

Gradonačelnik Bandić je rekao da će grad, zahvaljujući stručnjacima, dobiti najbolje mostove, kako bi se ispunila dva cilja - da svi mostovi budu znakoviti simboli grada i da budu u sklopu projekta povratka Zagreba na rijeku Savu. Želimo dobiti funkcionalne i najljepše mostove, rekao je Bandić.

Dekanica Građevinskog fakulteta rekla je da će struka nastojati poštovati rokove te kako bi prvo predstavljanje studije trebalo biti 15. prosinca.

Jure Radić, pročelnik Katedre za mostove Građevinskog fakulteta, rekao je kako stručnjaci žele da mostovi budu simboli Zagreba i našeg vremena te funkcionalni u zadovoljenju potreba automobilskog prometa i budućega tračničkog (podzemno-nadzemnog) prometa, odnosno, ako struka odluči, budućeg metroa.

Bandić je najavio i da će do 1. svibnja biti završen Jankomirski most, a Domovinski do kraja iduće godine te da Domovinski most ima predviđena mjesta za tračnice.

Ugovor koji je danas potpisan, dio je Sporazuma o srednjoročnoj suradnji, od 2005. do 2008., grada Zagreba i Građevinskog fakulteta, potpisanog 8. rujna 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙