FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown o uskraćivanju viza za dužnosnike RS-a

BANJA LUKA, 29. rujna 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodnezajednice u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown započeo je konzultacijes veleposlanicima EU-a o mogućnosti da se dužnosnicima i zastupnicimaRepublike Srpske, koji su protiv europskih načela o reformi policije iputa BiH u euroatlantske integracije, zabrani izdavanje viza za ulazaku europske zemlje, izjavio je "Nezavisnim novinama" od četvrtka izvorblizak međunarodnim diplomatskim krugovima.
BANJA LUKA, 29. rujna 2005. (Hina) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown započeo je konzultacije s veleposlanicima EU-a o mogućnosti da se dužnosnicima i zastupnicima Republike Srpske, koji su protiv europskih načela o reformi policije i puta BiH u euroatlantske integracije, zabrani izdavanje viza za ulazak u europske zemlje, izjavio je "Nezavisnim novinama" od četvrtka izvor blizak međunarodnim diplomatskim krugovima.

Isti izvor rekao je kako je Vlada RS u svibnju ove godine dala instrukcije dužnosnicima i zastupnicima RS-a u zajedničkim institucijama BiH da se moraju ponašati u skladu s odlukama Narodne skupštine RS-a, čak i kada se radi o pitanjima koja nisu u njezinoj nadležnosti.

"Ovakve odluke izravno blokiraju rad tih institucija i opstruiraju napore BiH da se što brže približi europskim integracijama i da ispoštuje pravila i načela na kojima inzistira EU", navodi izvor "Nezavisnih novina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙