FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik SAD-a: Vlada RS vuče BiH u izolaciju

BANJA LUKA, 5. listopada 2005. (Hina) - Veleposlanik SAD-a u BiHDouglas McElehaney pozvao je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnimnovinama' od srijede Vladu Republike Srpske na prihvaćanje europskihnačela reforme policije i uklanjanje prepreku zbog koje BiH, zarazliku od susjeda, ne napreduje prema Europskoj uniji.
BANJA LUKA, 5. listopada 2005. (Hina) - Veleposlanik SAD-a u BiH Douglas McElehaney pozvao je u intervjuu banjalučkim 'Nezavisnim novinama' od srijede Vladu Republike Srpske na prihvaćanje europskih načela reforme policije i uklanjanje prepreku zbog koje BiH, za razliku od susjeda, ne napreduje prema Europskoj uniji.

"BiH u ponedjeljak u Luxsembourgu nije spomenuta u pozitivnom svjetlu. Ono što EU traži od BiH i njenog vodstva nije nemoguće: posljednja glavna prepreka na putu prema EU je reforma policije. Problem za BiH je to što od jednog njenog entiteta nije došao pozitivan odgovor: to su Banja Luka i Vlada SDS-a u RS", kazao je veleposlanik McElehaney ne želeći govoriti o mogućim odlukama Vijeća za provođenje mira u BiH, koje zasjeda u četvrtak.

"Da bi BiH uradila ono što su uradili njeni susjedi Hrvatska i SCG na putu prema EU, pozivam ljude u Banjoj Luci, naročito Vladu RS, da uklone tu prepreku i da se usuglase", ponovio je McElehaney dodajući da Vlada RS "dobro zna što treba uraditi kako bi izbjegla izolaciju".

"Ovo je izolacija koju su sami sebi nametnuli. Problem je što su je nametnuli ne samo Vladi RS, nego svima u BiH", kazao je američki veleposlanik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙