FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Uhićene tri osobe povezane s terorizmom

SARAJEVO,20. listopada 2005.(Hina) - Tri osobe različitih nacionalnostiuhićene su u srijedu i četvrtak u Sarajevu pod sumnjom da su upleteneu terorističke aktivnosti, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjihposlova Federacije Bosne i Hercegovine.
SARAJEVO,20. listopada 2005.(Hina) - Tri osobe različitih nacionalnosti uhićene su u srijedu i četvrtak u Sarajevu pod sumnjom da su upletene u terorističke aktivnosti, potvrdilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine.

U priopćenju objavljenom u četvrtak u Sarajevu navodi se da su uhićeni jedan Šveđanin, Turčin i državljanin BiH.

Pripadnici policije koji su obavili uhićenje pretresli su i dva objekta na području Sarajevske županije a tom prilikom pronađena je stanovita količina eksploziva, vatrenog oružja i druge vojne opreme.

Federalni MUP navodi da su dvije uhićene osobe već predane Tužiteljstvu BiH dok je kaznena obrada nad trećom još u tijeku.

Na informaciju o uhićenju osumnjičenih za terorizam odmah je reagirao Ured visokog predstavnika za BiH (OHR).

OHR navodi da je to "ozbiljna vijest" no istodobno i dokaz kako je BiH sposoban partner u međunarodnoj borbi protiv terorizma.

"Vlasti BiH istražuju ovaj slučaj i surađuju s predstavnicima međunarodnih sigurnosnih snaga nazočnih u zemlji", stoji u priopćenju OHR-a.

Ured visokog predstavnika ističe također da je važno osigurati nesmetano odvijanje istrage te izbjeći nagađanja o uhićenim osobama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙