FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani Eurimagesa u zagrebačkoj Kinoteci

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - U povodu Dana Eurimagesa u Zagrebu udvorani Kinoteke od 30. rujna do 5. listopada bit će prikazano šesteuropskih filmova koji dosad nisu bili u redovitoj distribuciji.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - U povodu Dana Eurimagesa u Zagrebu u dvorani Kinoteke od 30. rujna do 5. listopada bit će prikazano šest europskih filmova koji dosad nisu bili u redovitoj distribuciji.

Dane Eurimagesa otvorit će film "Bez svijesti" (Inconscientes) redatelja Joaquina Oristrella, koji je na filmskom festivalu Sundance 2005. dobio Grand Jury Prize, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Albert Kapović, predstavnik Hrvatske u Eurimagesu.

Tijekom šest dana bit će prikazani: "Agata i oluja" redatelja Silvia Soldinia, "Priča o Marie i Julienu" redatelja Jacquesa Rivettea, "Slobodni radikali" redateljice Barbare Albert, "Confituur" redatelja Lievena Debrauwera te "Moj glas" redateljice Flore Gomez.

Eurimages, Fond Vijeća Europe, ima za svrhu promociju europskoga filma, a Hrvatska mu je pristupila prije tri godina.

U Hrvatskoj je zasad pet kino dvorana uključeno u lanac Eurimagesovih dvorana - u Dubrovniku, Splitu, Puli i dvije u Zagrebu.

Po riječima direktora Zagreb filma Vinka Brešana filmovi će biti prikazani u Kinoteci, iako taj prostor više nije u vlasništu Zagreb filma, jer je sudskom odlukom iz lipnja pripao Župi sv. Blaža. Dodao je da će do primopredaje filmovi biti prikazivani u toj dvorani.

Na novinarski upit kako je zadovoljan sanacijom Zagreb filma, rekao je kako je to mukotrpan proces u kojem se rješavaju odnosi u posljednjih 15-tak godina. Sudski sporovi odnose se, više manje, na radno pravo, ustvrdio je, ocjenivši da ima puno zanimljivijih sudskih sporova nego scenarija.

Brešan je rekao kako danas nema ljudi koji se profesionalno bave animiranim filmom, već samo hobistički, što dovoljno govori o brizi i ulaganju društva u animirani film.

"Zagreb film koji ima Oskara, danas se bavi najmodavstvom i komunalnim uslugama", izjavio je, obećavši da će to promjeniti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙