FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Chicagu Tjedan hrvatskog filma

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - U američkom gradu Chicagu od 3. do 26.rujna održava se Tjedan hrvatskog filma, izvijestilo je danasMinistarstvo kulture RH.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - U američkom gradu Chicagu od 3. do 26. rujna održava se Tjedan hrvatskog filma, izvijestilo je danas Ministarstvo kulture RH.

Projekcije se održavaju u dvoranama Gene Siskel filmskog centra, koji je dio Umjetničkog instituta Chicaga, a osnovan je 1972. i od tada se nametnuo kao jedan od najvećih promotora novih američkih i stranih filmova, nezavisnih producenata i međunarodnih filmskih festivala.

U sklopu Tjedna hrvatskog filma bit će prikazani filmovi "Konjanik", redatelja Branka Ivande u produkciji Telefilma, "Oprosti za kung fu", redatelja Ognjena Sviličića, i "Kraljica noći", redatelja Branka Schmidta, oba u produkciji HRT-a, "Ta divna splitska noć", redatelja Arsena Antona Ostojića u produkciji "Alka filma", "Što je Iva snimila 23. listopada 2003.", redatelja i producenta Tomislava Radića, a tu značajnu prezentaciju hrvatskih filmova zatvorit će film "Duga mračna noć", redatelja Antuna Vrdoljaka u produkciji "Mediteran filma".

Organizatori Tjedna hrvatskog filma su Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, Generalni konzulat RH u Chicagu te The School of the Art Institute of Chicago u suradnji s American Cinematheque.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙