FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada filmu redatelja Cvitkoviča, u slovensko-hrvatskoj koprodukciji

ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Slovenski redatelj Jan Cvitkovič, naupravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianudobio je nagradu za najbolji debitantski film, za dugometražni filma"Od groba do groba", u produkciji Staragara iz Ljubljane i ukoprodukciji zagrebačkog Propeler filma i RTV Slovenije, izvijestilisu danas iz tvrtke Propeler film d.d.
ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Slovenski redatelj Jan Cvitkovič, na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu dobio je nagradu za najbolji debitantski film, za dugometražni filma "Od groba do groba", u produkciji Staragara iz Ljubljane i u koprodukciji zagrebačkog Propeler filma i RTV Slovenije, izvijestili su danas iz tvrtke Propeler film d.d.

Međunarodni filmski festival u španjolskom gradu San Sebastianu jedan je od od pet europskih festivala "A" kategorije, a ove se godine održavao od 15. do 24. rujna.

Cvitkovičev film nedavno je nominiran i za nagradu "Felix", medju 40 najboljih europskih filmova, u jakoj konkurenciji s redateljima Von Trierom i Wimom Wendersom, navode koproducenti Propeler film.

Film "Od groba do groba" imat će nakon, svjetske premijere na Festivalu u San Sebastianu, svoju slijedeću projekciju u Zagrebu, na otvorenju 3. Zagreb film festivala,17. listopada, najavio je u ime tvrtke Propelerfilm d.o.o., Boris T. Matić, inače i direktor Zagreb film festivala.

Slovenski redatelj Jan Cvitkovič rođen je 1966. godine u Tolminu, u Sloveniji. Diplomirao je na Studiju arheologije 1999., a svoj je interes već duže vrijeme zaustavio na snimanju filmova.

Počeo je pisanjem scenarija i glavnom ulogom u filmu "U leru", Janeza Burgera 1999., a nastavio dugometražnim redateljskim prvijencem "Kruh i mlijeko" iz 2001. s kojim je na Međunarodnom filmskom festivalu - Mostra dobio Nagradu "Luigi De Laurentiis", a potom i druge.

Njegov kratki film "Srce je komad mesa" prikazan je na lanjskom Zagreb film festivalu.

"Od groba do groba" za kojeg je napisao i scenarij, Cvitkovičev je drugi dugometražni film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙