FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli dani hrvatskog filma u Orašju

ORAŠJE, 4. rujna 2005. (Hina) - Prikazivanjem filma "Što je Ivasnimila 21. listopada 2003. godine", redatelja Tomislava Radića, usubotu navečer su počeli deseti jubilarni Dani hrvatskog filma što sesvake godine početkom rujna održavaju u Orašju.
ORAŠJE, 4. rujna 2005. (Hina) - Prikazivanjem filma "Što je Iva snimila 21. listopada 2003. godine", redatelja Tomislava Radića, u subotu navečer su počeli deseti jubilarni Dani hrvatskog filma što se svake godine početkom rujna održavaju u Orašju.

Ove će godine biti prikazano ukupno osam filmova i to sedam s pulskog festivala i jedan bosansko-hercegovački. Smotru filmova su sponzorirali Ministarstva kulture Federacije BiH i RH, kao i mostarki Eronet, te brojna poduzeća s područja Posavske županije čije je sjedište u Orašju.

Desete Dane hrvatskog filma službeno je proglasio otvorenim načelnik općine Orašje Đuro Topić, a Ivo Miro Jović, predsjedavajući predsjedništva BiH je u svom govoru Orašju zaželio i europsku smotru filmskih ostvarenja.

"Od pedesetih godina prošlog stoljeća na tlu BiH nije snimljen niti jedan film, koji bi se bavio problemom života na jeziku Hrvata BiH", kazao je Ivo Miro Jović. Srećko Šestan, pomoćnik ministra kulture RH je obećao za iduću godinu i filmove koji obrađuju život Hrvata BiH.

U nedjelju, drugog dana prikazivanja filmova, na rasporedu su "Dva igrača s klupe" redatelja Dejana Šorka, a potom "Snivaj zlato moje" Nevena Hitreca, "Kod Amidže Idriza" Pjera Žalice, "Pusća Bistra" Filipa Šovagovića, "Seks, piće i krvoproliće" Borisa T. Marića, Zvonimira Jurića i Antonia Nuića, "Lopovi prve klase" Fadila Hadžića i "Što je muškarac bez brkova" Hrvoja Hribara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙