FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polanski nakon premijere Olivera Twista najavio povratak u kazalište

PRAG, 25. rujna 2005. (Hina/dpa) - Režiser Roman Polanski, čiji jenajnoviji film "Oliver Twist" ovog vikenda imao svjetsku premijeru uPragu, najavio je da do daljnjega ne planira snimanje nijednog filmaveć se vraća kazalištu.
PRAG, 25. rujna 2005. (Hina/dpa) - Režiser Roman Polanski, čiji je najnoviji film "Oliver Twist" ovog vikenda imao svjetsku premijeru u Pragu, najavio je da do daljnjega ne planira snimanje nijednog filma već se vraća kazalištu.

"Tamo su moji korijeni, a tamo ću i razmišljati o eventualnom novom filmu - ako ga uopće bude", rekao je 72-godišnji režiser prilikom svečanog prikazivanja dosad najskupljeg filma u njegovoj 50-godišnjoj karijeri. Produkcija Polanskijeve verzije literarnog klasika Charlesa Dickensa stajala je nešto više od 60 milijuna dolara.

Govoreći o budućnosti filma Polanski je oštro kritizirao kompjutorsku animaciju. "Kompjutorski animirani filmovi uglavnom su bezdušni i odgajaju gledatelje da samo čekaju na sljedeću scenu od koje im zastaje dah. U Oliveru Twistu imamo doduše 300 efekata, ali je naša intencija bila da ih gledatelj ni ne primijeti", rekao je Polanski.

Polanski koji je režirao kultne filmove poput "Chinatown", "Rosemarie's Baby" ili "Tess", a za svoju je dramu o holokaustu "Pijanist" 2002. dobio Oscara, požalio se kako danas treba puno više vremena da se napravi film no 1950-tih kad je počinjao karijeru.

"Od filma do filma je teže odlučiti što ćeš sljedeće raditi. I sve su duži periodi od filma do filma", rekao je novinarima. "Sjećam se da je, kad sam ja počeo snimati, godinu dana između filmova bilo drugo razdoblje. Znao sam ljude koji su snimali po dva filma godišnje. Danas je puno i kad napraviš jedan film u dvije godine. Obično je to sada jedan film u tri godine. Nije to samo moj problem nego je svima tako u filmskoj industriji", rekao je Polanski.

Svjetska premijera "Olivera Twista" organizirana je u Pragu, rekao je Polanski, "u znak zahvalnosti što sam pet mjeseci smio snimati u Češkoj u najboljim studijima na svijetu". Prve kritike filma vrlo su kontroverzne. Jedni hvale "vjernost literarnom predlošku", dok drugi film ocjenjuju "prilično brutalnim". Polanski se s tom ocjenom ne slaže. "Htio sam djeci pokazati da život nije šetnja", kaže Roman Polanski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙