FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije nagrade hrvatskim filmovima na festivalu UNICA 2005.

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Dva hrvatska filma "La cantina diferro" Matije Debeljuha i "Buket" Petra Oreškovića nagrađena subrončanim medaljama na Svjetskom festivalu neprofesijskoga filma - UNICA 2005., koji se održavao od 10. do 18. rujna u belgijskom graduBlankenbergeu, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Dva hrvatska filma "La cantina di ferro" Matije Debeljuha i "Buket" Petra Oreškovića nagrađena su brončanim medaljama na Svjetskom festivalu neprofesijskoga filma - UNICA 2005., koji se održavao od 10. do 18. rujna u belgijskom gradu Blankenbergeu, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez.

Na festivalu su prikazana 122 filma iz 29 zemalja, a nagrađeni hrvatski kratki igrani filmovi "La cantina di ferro" Matije Debeljuha, u produkciji Umjetničke akademije u Splitu, te "Buket" Petra Oreškovića, u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, natjecali su se u kategoriji studentskih filmova.

Hrvatsku na festivalu UNICA-e predstavljala su još dva ostvarenja - dokumentarac "Prije kiše" Marija Papića i eksperimentalni video "Ellipse" Sunčice Fradelić.

U okviru festivala održano je i Svjetsko natjecanje jednominutnih filmova, u čijem se finalu našao animirani film "Da, draga" zaprešićkoga animatora Jadranka Lopatića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙