FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Široki Brijeg: Festival mediteranskog dokumentarnog filma

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Na šestom Festivalu mediteranskogdokumentarnog filma, koji je 8. rujna počeo u Širokom Brijegu i trajedo 10. rujna, bit će prikazan 21 film u natjecateljskom programu, tetri filma u programu izvan konkurencije, izvijestio je danas Hrvatskifilmski savez.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Na šestom Festivalu mediteranskog dokumentarnog filma, koji je 8. rujna počeo u Širokom Brijegu i traje do 10. rujna, bit će prikazan 21 film u natjecateljskom programu, te tri filma u programu izvan konkurencije, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez.

Na ovogodišnjem festivalu, rekordnom po broju prijava, predstavit će se filmovi autora iz BiH, Hrvatske, Libanona, Italije, SiCG, Turske i Grčke, a izbornik je Zoran Tadić.

Prvog dana širokobriješkog festivala prikazano je sedam dokumentaraca iz natjecateljskog dijela programa, a od filmova izvan konkurencije film Seada Đikića "Don" o nadaleko poznatom svećeniku iz Konjica don Anti Lediću.

Od filmova iz natjecateljskog dijela programa posebnu pozornost privukao je film Džemala Šabića "Kutak za sporni trenutak", koji je već predstavljen u Sarajevu, New Yorku i Mariboru. Film govori o čovjeku koji zarađuje novac prodajući utakmice svog kluba kako bi prehranio vlastitu obitelj.

Prvog dana festivala također su prikazana i dva filma iz Hrvatske - "Ja živim sada ovdje" redatelja Zorana Pisačića i film Petra Krelje "Maratonac".

Danas će posjetitelji moći pogledati "Kamenu gozbu" Ivone Biočić Mandić, "Dane slave" Milana Bukovca, "Cesara Franck-Wolf Vostela" Antonija G. Lauera, ali i film izvan konkurencije "Oprosti za kung-fu" autora Ognjena Sviličića, koji je na programu od 21 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙