FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski ministar kulture primio Veljka Bulajića

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Produkcija "Libertas" priopćila jedanas da je jučer u Veneciji talijanski ministar kulture RoccoButtiglione primio hrvatskog redatelja Veljka Bulajića i s njimrazgovarao o njegovu novom filmu o Marinu Držiću.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Produkcija "Libertas" priopćila je danas da je jučer u Veneciji talijanski ministar kulture Rocco Buttiglione primio hrvatskog redatelja Veljka Bulajića i s njim razgovarao o njegovu novom filmu o Marinu Držiću.

Na sastanku, u nazočnosti talijanskih koproducenata, ministra Buttiglionea zanimala je završnica rada na filmu "Libertas", uratku o životu i djelu renasansnog pisca Marina Držića, ističe producent Aleksandar Črček.

"Također su izmijenjena mišljenja o postprodukciji i prodaji filma, što s planira za kraj ove godine", dodaje Črček.

Inače, nakon višegodišnjih priprema i rada na nekoliko mjesta u Hrvatskoj i Italiji Bulajić je snimanje svoga novog filma završio potkraj travnja, a zatim je film obrađen, postavljen te snimljena glazba. Do danas nije objavljeno kad će se "Libertas" pojaviti u kinodvoranama.

Film su financirali hrvatsko Ministarstvo kulture, HTV, Produkcija "Libertas" te sa znatnim udjelom talijansko Ministarstvo kulture, televizija RAI i Produkcijska kuća DDC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙