FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni festival eksperimentalnog filma "25FPS" od 21. do 25. rujna

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Prvi Festival eksperimentalnog filma ividea "25FPS" održat će se u Studentskom centru od 21. do 25. rujna, apredstavit će se ukupno 120 filmova, razvrstanih u selekciju,retrospektivu i posebne filmske projekcije, najavljeno je na današnjojkonferenciji za novinare.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Prvi Festival eksperimentalnog filma i videa "25FPS" održat će se u Studentskom centru od 21. do 25. rujna, a predstavit će se ukupno 120 filmova, razvrstanih u selekciju, retrospektivu i posebne filmske projekcije, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

U selekcijskom dijelu, u kojem će biti prikazana sva raznolikost eksperimentalnog filma danas, gledatelji će vidjeti 37 svjetskih uspješnica nastalih posljednjih godina, najavila je Marina Kožul iz Udruge za audiovizualna istraživanja 25FPS, koja je organizator festivala.

Uz hrvatske retrospektivne antologijske uratke iz 60-ih i 70-ih, koje će predstaviti Hrvoje Turković, moći će se vidjeti i retrospektiva japanskih eksperimentalnih filmova i videa koje će predstaviti Keiji Aiuchi i Ichiro Sueoka, te američka retrospektiva o kojoj će govoriti Fred Camper, kao i brojne druge filmske zanimljivosti.

U popratnom će programu biti predstavljeni tzv. hibridni filmovi, spoj animacije i eksperimentalnog filma.

Festival je, kako ističu organizatori, nastao kao reakcija na sve agresivniji globalni televizijski i kinematografski repertoar, kao i na nestajanje neprofitabilnih kulturnih sadržaja iz medijskog prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙