FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: počeo referendum o modelu javne televizije

LJUBLJANA,25. rujna(Hina) - Slovenci su u nedjelju ujutro počeliglasati na referendumu o novom zakonu o Radioteleviziji, prihvaćenom uparlamentu uz podršku sadašnje vlade u srpnju, koji predviđa da bivećinu članova nadzornih i programskih tijela birali vlada iparlament.
LJUBLJANA,25. rujna(Hina) - Slovenci su u nedjelju ujutro počeli glasati na referendumu o novom zakonu o Radioteleviziji, prihvaćenom u parlamentu uz podršku sadašnje vlade u srpnju, koji predviđa da bi većinu članova nadzornih i programskih tijela birali vlada i parlament.

Opozicija lijevog centra i veći dio novinarskih organizacija pozvali su birače da glasuju protiv novog modela javne televizije koji bi, kako tvrde, doveo do manje autonomije novinara i veće ovisnosti od politike.

Stranke vladajuće koalicije desnog centra pozvale su birače da glasuju za zakon kojim će se, kako navode, stabilizirati financijsko stanje na javnoj televiziji i poboljšati njen program.

Glasačka mjesta otvorena su od 7 do 19 sati, a prvi rezultati izlaznih anketa bit će poznati odmah nakon njihova zatvaranja. Objavljene ankete govore da će glasovati manje od polovice od 1,6 milijuna registriranih birača, a oni koji podržavaju vladin prijedlog u maloj su prednosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙